Není důvod, abychom nebyli sebevědomí. To prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci nový trenér fotbalistů FC Hradec Králové Jiří Plíšek.

„Votroci" v neděli od 17 hodin zahájí svoji pouť první ligou v Plzni, na trávníku loňského účastníka Ligy mistrů. „Je to pro nás obrovská výzva," uvedl kapitán a nejzkušenější člen hradecké sestavy Milan Fukal.

Východočeši mají zkraje ligy brutální los. Ten je nejprve zavál na západ Čech, o pět dní později se na Všesportovním stadionu představí ambiciózní Jablonec s bývalým hradeckým trenérem Václavem Kotalem.

O zábavu má Plíškova parta postaráno dopředu. „Los není dobrý. Když jsem se ho dozvěděl, tak jsem se orosil. Vývoj ligy se hodně odvíjí od úspěšného začátku. Přesto věřím, že to zvládneme," řekl Richard Jukl, generální ředitel klubu.

V Hradci došlo přes léto k několika změnám. Tou nejzásadnější je takřka kompletní výměna realizačního týmu, z něhož zůstal pouze trenér brankářů Karel Podhajský, který nově stejnou pozici zastává i v reprezentační devatenáctce.

Z kádru odešel na začátku přípravy nečekaně kapitán Roman Fischer a útočník Pavel Černý, který zamířil do kazašského Uralsku. Posilami se stali Bosňané Haris Harba a Asim Zec, defenzivní záložník Tomáš Strnad a slovenský útočník Dušan Uškovič.

„Votroci" budou od nové sezony hrát na zbrusu novém a především kvalitním trávníku, jenž byl kompletně vyměněn včetně podloží.

„Zvětšili jsme také sektor hostů a dílčí změny jsme na žádost fanoušků provedli také v sektoru našich vlajkonošů," doplnil Richard Jukl.