Zisk pětačtyřiceti bodů a umístění v prostředku tabulky. To je vizitka fotbalistů Kratonoh ve skončeném ročníku našlapané divize C. V zimě tým „sršňů“ převzal zkušený trenér Zbyněk Dujsík a měl s ním do jara určité plány. „Mé představy byly naplněny tak napůl,“ říká po sezoně.

Zbyněk Dujsík.Zdroj: archivKdyž jste k týmu přicházel, měl jste nějaké výsledkové a výkonnostní představy. Dařilo se je během jara naplňovat?
Jenom částečně. Podařilo se nám zlepšit obrannou činnost, kde nám pomohl příchod Kabeláče. V útočné činnosti se nám nedařilo proměňovat vytvořené šance, což bylo i důvodem naší výsledkové nespokojenosti v některých zápasech. Hodně jsme se zaměřili také na repressink, ale to se nám nepovedlo plně promítnout do zápasů. Museli jsme se vyrovnat také s faktem, že na začátku sezóny nám nebyli k dispozici tři útočníci (Karanský, Klátil a Štoček). Takže představy byly naplněny tak napůl.

V čem má mužstvo největší rezervy?
Největší mezery byly ve výkonech doma a venku, dále při tvorbě a vedeni postupného útoku, kde jsme byli většinou netrpěliví a zbytečně zbrklí. A jak jsem již uvedl, v proměňování brankových příležitosti a ve ztrátách míčů. Takže máme na čem pracovat.

Co tým naopak nejvíce zdobilo?
Spokojen jsem byl většinou v utkáních doma, kde jsme hráli nátlakově a pro diváky i pohledný fotbal. V tom se budeme snažit pokračovat a převést to i na hřiště soupeřů.

Budou tedy Kratonohy i nadále pokračovat v divizi?
Ano, budeme pokračovat. Měli jsme v tom dilema, jak zapracovat mladé hráče, kteří budou po sloučení s Olympií přicházet, protože divize je dost náročná soutěž a my jim chceme dávat větší prostor, aby byla návaznost na dorost větší. Nakonec tedy zvítězila varianta divize (s B mužstvem v I. A třídě), větší náročnosti v tréninkovém procesu, jak pro ty, co z dorostu přicházejí, tak i pro dorosty samotné. Doufáme, že se nám to podaří.

Dojde během letní pauzy k nějakým změnám v kádru?
Určitě. Odejdou Novák, Štěpán, Jimmy, Brunclík a pravděpodobně Mačí. Někteří, že nestíhali trénovat, a jiní chtějí hrát vyšší soutěž. Do kádru přijdou mladíci z dorostu a s některými hráči jednáme o posílení. Jak se to podaří, ukáže čas. Těm, co odcházejí, bych chtěl poděkovat, stejně tak i za spolupráci s kolegy Moníkem a Vyleťalem.

Ilustrační foto
Divize C: Venkovní derniéry? Uspělo Mýto, Letohrad i rezerva Pardubic poraženy