Pětadvacet utkání v sestavě, pevné místo vedle kapitána Pavla Krmaše. Velmi dobré výkony. Stoper Martin Nosek se výrazně podílel na návratu fotbalového Hradce do nejvyšší soutěže. Jenže v ní je na druhé koleji. Během třinácti podzimních kol se ani jednou nedostal na hřiště, neodehrál jedinou minutu.

„V tuhle chvíli s ním do sestavy nepočítáme," řekl už  před utkáním v Teplicích trenér Bohuslav Pilný. Po vítězství se situace dozajista nezmění. „Ale jinak chci zdůraznit, že do budoucnosti s ním rozhodně počítáme. Martin je zdravej hráč a čistej člověk," dodal.

„Liga za chvíli skončí, šancí už moc nebude. Musím se zaměřit na zimní přípravu," přijal verdikt sám obránce.

Jeho prvoligový rozkvět zastavily především dva faktory: nepříliš vydařená letní příprava a zranění.

Začněme prvním bodem. Zadák si před přípravným blokem příliš neodpočinul. „Měl jsem svoje problémy na Slovensku," řekl. „S trenéry jsem o nich ale nemluvil," přiznal.

„Byl si vědom toho, že mu příprava nevyšla. Řekl, že si nezaslouží být v základu," upozorňuje sportovní manažer Pavel Krmaš na Noskovu schopnost sebereflexe. Po létě byl Nosek stoperem číslo 3, ligu začali Jakub Chleboun s Markem Plašilem. On chodil kopat za juniorský tým a nastupoval 
v pohárové soutěži.

Defenziva týmu poměrně dobře fungovala, proto – ač se Nosek dostal zpět do formy – nebyla změna nutná. A ve chvíli, kdy mohl dostat šanci, tak se v utkání Mol Cupu ve Vlašimi zranil. Po souboji měl natažení postranní kolenní vazy.

Nucená pauza trvala pět týdnů, v kádru se navíc objevila nová tvář, další stoper Roman Polom. Noskovi se ke všemu nepovedl návrat, v pohárovém zápase v Mladé Boleslavi nebyl nejjistější. „Byl tam handicap rozehranosti," připomněl Krmaš, že šlo o Noskovo první vystoupení po léčení.

„Martin si dokáže obdivuhodně vyhodnotit aktuální stav. I on sám nám řekl, že to nebylo ono," řekl trenér Pilný.

I tato sebekritičnost Noskovi dává šanci pro zimní přípravu. V klubu ho nezavrhli. „Věříme, že se dostane do formy jako ve druhé lize," tvrdí Krmaš.

Starý Malšák má novou umělku
Po částečné rekonstrukci jedné z tribun má letitý stadion v Malšovicích, kde hrají hradečtí fotbalisté první ligu, další novinku. Po šestnácti letech je tu znovu hřiště s novou umělou trávou.
Povrch byl položen na místě, kde byla kdysi škvára a poté umělka jedné z prvních generací. Nyní budou moci týmy využívat nejmodernější verzi umělého povrchu.
Klub na rekonstrukci hřiště získal dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a dvaceti procenty z celkových nákladů přispělo také město Hradec Králové. Cena akce je 10 milionů.