Na startu přípravy na druhou nejvyšší soutěž skončil Hradec třetí - výsledkově jasně padl s pražskými Bohemians, po penaltovém rozstřelu zdolal Mladou Boleslav.

„Chtěli jsme se dívat i na herní stránku, ale nakonec to bylo spíše o kondici. Bohemians i Mladá Boleslav trénují déle, my jsme byli spolu druhý den,“ glosoval klání hradecký kouč Karel Havlíček.

Do jeho plánů navíc zasáhla zranění. A to především v případě srbského levého obránce Dušana Mladenoviče. Ten si v pátek při testovacím běhu natáhl lýtkový sval a nemohl zasáhnout do sobotních duelů. „Zůstane u nás do pondělí, pak uvidíme, jestli půjde do tréninku,“ naplánoval Havlíček. Kdyby se zadákovy lapálie táhly, z jeho angažování by sešlo.

V Benátkách se navíc ztranil útočník Jakub Šípek. V týmu chyběl také záložník Daniel Trubač, jenž v neděli absolvoval zdravotní testy v pražské Slavii a dnes by měl být dokonán přestup do mistrovského klubu.

„Ve druhém poločase s Bohemkou jsme až moc nechali protivníka hrát a rozdíl byl znatelný. To bylo nemilé zjištěnlí. Nechci ale dělat závěry po dvou dnech přípravy,“ řekl Havlíček.

V tomto týdnu pojede tým dvoufázově až do čtvrtka, v sobotu ho čeká dvojzápas s Libercem.

Hradec v Benátkách (3. místo)

Semifinále: Bohemians Praha 1905 – FC Hradec Králové 3:0 (1:0)

Branky: 39. Hůlka, 53. z pen. a 61. Kabajev. Hradec: Stejskal – Holeš (65. Krátký), Nosek (76. L. Kraják), Bederka, Shejbal – Miker, Vlkanova (46. Malinský), Súkenník, M. Černý, Rob. Jukl – Pázler.

O třetí místo: FK Mladá Boleslav – FC Hradec Králové 1:2. PK: 3:5

Branky: 45. Chramosta – 77. Malinský. Hradec: Ottmar – Krátký, Čech, Plašil, Mudra – Zorvan, Schwarz, Jirsák, L. Kraják (72. Rob. Jukl), Martan – Šípek (37. Malinský).