Krajský přebor

Nový Bydžov – Libčany 2:2

Michal Stříž, trenér Nového Bydžova: „V úvodu jsme neproměnili tři šance a tak nás hosté na přelomu poločasů potrestali, čímž šli do dvougólového vedení. Ve druhé půli jsme si vytvořili tlak a nakonec asi zaslouženě vyrovnali. Vadí mi závěr hodnocení trenéra hostí. Můžu ho ubezpečit, že s „úderem do hlavy" pana rozhodčího nemáme nic společného!"

Miloš Koblížek, trenér Libčan: „Přestáli jsme úvod, v němž domácí zahodili dvě gólovky. Na těžkém terénu se hra postupně vyrovnala a naše protiútoky nabíraly na intenzitě. Závěr poločasu patřil nám a po chybě domácího obránce dal Ujec vedoucí branku. Druhé dějství odstartoval Jelínek gólovou střelou a poslal nás do dvoubrankového vedení. Domácí snížili z rychlého brejku. V následující fázi nám byl přísně vyloučen Homoláč. Bydžov vyrovnal po rohu a tak se zrodila naše osmá remíza. Do rozhodčích se téměř nikdy nepouštím, ale tentokrát udělám výjimku. První půli odpískal pan Pešava velmi dobře, ovšem druhá se mu hrubě nepovedla. Nevím, jestli v tom mám hledat úmysl a nebo se o přestávce uhodil do hlavy."

Jičín – Olympia Hradec 4:0

František Bárta, sekretář Olympie: „Místo abychom hráli na vzorně připravené přírodní trávě, tak nás domácí tradičně poslali na umělku, která je malá a naší hře rozhodně nesvědčí. Co je nám platné, že jsme měli častěji míč, když nejsme schopni vystřelit. A v podstatě z každé akce, která mířila na naši branku, jsme dostali gól. Vlastní nedisciplinovaností jsme obdrželi několik žlutých a také dvě červené, která dostali Trnka a Haupt. Na tento zápas musíme rychle zapomenout a pokračovat dál v naší trpělivé práci. Měli bychom navázat na výkony a výsledky z předešlých zápasů."

Týniště nad Orlicí – Chlumec nad Cidlinou 5:1

Martin Firbacher, trenér Chlumce: „Zvláště v první půli byli domácí jasně lepší. My jsme se dostali do hry až po přestávce, ale to už jsme prohrávali 4:1. Kvalita obou kádrů se naplno projevila. Naši personální krizi už nemá cenu ani komentovat. Řada hráčů by potřebovala sedět na lavičce, ale musí hrát, protože nikdo jiný k dispozici není!"

Kratonohy – Červený Kostelec 1:0

Karel Vítek, trenér Kratonoh: „Bylo to těsné, ale zasloužené vítězství. V první půli jsme byli lepší, hostům toho moc nedovolili a zaslouženě jsme se ujali vedení. První polovina druhé půle patřila naopak jednoznačně soupeři, který měl velkou územní převahu a snažil se o vyrovnání. Z tlaku si vytvořil naštěstí jen jedinou šanci, kterou náš gólman zlikvidoval. Poté jsme hru v poli vyrovnali a sami naopak měli čtyři nebo pět tutovek, při nichž jsme nechali vyniknout hostujícího brankáře. Velmi dobrý výkon podala i trojice rozhodčích z libereckého KFS, kteří utkání odřídili profesionálně a s naprostým přehledem."

Jaroměř – Slavia Hradec 2:0

Josef Pleskot, trenér Slavie: „První půle byla vyrovnaná. Obě mužstva si vypracovala po dvou gólových šancích, ale na rozdíl od nás domácí jednu z nich proměnili. Do druhého dějství jsme provedli změny v sestavě a třicet minut jsme byli velice aktivní. Domácí tým jsme doslova mačkali a nepustili ho za půlící čáru. Další dvě vyložené šance jsme neproměnili. Hrdinou zápasu byl bezesporu domácí gólman Ondráček, který zachytal fantasticky a má ode mne velkou pochvalu. Díky němu jsme si neodvezli alespoň bod. Jaroměř v závěru pojistila výhru druhým gólem. Svým svěřencům těžko mohu něco vytknout, domácí branka byla pro nás zakletá. Nyní se již musíme připravit na sobotní zápas, kdy od 10.15 hodin hostíme na Novém Hradci Kratonohy."

I. A třída

Třebeš – Častolovice 2:1

Třebeš: Vocl – Zbořil, Farkaš, Heglas, Obst – Zeman (65. Rychtár), Krykorka, Štajer, Sochor (84. Fischer) – Vlkanova (89. Kordač), Majer (90. Vašátko).

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Máme za sebou další náročné utkání. S Častolovicemi jsme už v minulé sezoně odehráli dva těžké zápasy. Tentokrát nebyla k vidění moc hezká hra, byl to spíše boj. Důraz a nasazení převyšovaly fotbalovost. Rozhodnout jsme mohli už do 15. minuty, ale dvě loženky jsme zahodili. Poté se do přestávky hrálo jen mezi vápny. Hosté si vypracovali jednu vážnou příležitost, ale náš gólman vyrazil míč na roh. Do druhé půle jsme nastoupili o poznání aktivněji se snahou hrát fotbal. V 53. minutě jsme vstřelili gól, avšak hosty jsme nechali minutu na to vyrovnat z přímého kopu po našem hloupém faulu. Utkání rozhodli dva naši nejmladší hráči, kdy se po pěkné akci trefil Štajer. Soupeř se předvedl v dobrém světle a myslím, že jeho postavení v tabulce neodpovídá tomu, co převedl u nás. Podle mě jsme byli o gól lepší a proto zaslouženě bereme tři body. Kluci by si však měli uvědomit, že nás čekají ještě tři kola a tak by neměli polevit v tréninkové morálce."

Stará Paka – Černilov 0:2

Černilov: Cejnar – Schwarzer, Urban, Šrámek, Zumr – P. Ježek (86. Holbík), Charous, M. Ježek (69. Benák), Štěnička – Hubička, K. Hlína (90. L. Voltr).

Petr Benák, asistent trenéra Černilova: „V bojovném utkání jsme soupeře přehráli a domů jsme si po zásluze odvezli všechny body. Věřím, že vítězství potvrdíme v příštím kola doma s Bílou Třemešnou."

Nový Hradec – Dvůr Králové nad Labem B 4:0

Nový Hradec: Martinovský – Vopálka, Kašpar, Kotouček – Páter, Jarotek (74. Bonhard), Šmíd (63. Olšák), Linder (84. J. Jindra) – Kolář, David (70. Drenko), Neppl.

Zdeněk Karanský, trenér Nového Hradce: „Hosté přijeli s mladým mužstvem, které podalo snaživý výkon. Do vážnější šance jsme ho ale nepustili, i když pár náznaků z jeho strany bylo. Vítězství bylo zasloužené, i když mohlo být při lepší koncovce ještě výraznější."

Třebechovice pod Orebem – Nové Město nad Metují 5:0

Třebechovice: Rolejček – M. Horák, Pokorný, D. Vích – Čapek (46. M. Lukášek), Lochman, Kolínek, T. Lukášek (67. M. Vích) – Kyral, A. Horák, M. Bíl (62. Hruška, 82. R. Bíl).

Jindřich Václavek, vedoucí mužstva Třebechovic: „V první půli jsme během třiceti minut měli stoprocentní úspěšnost střelby, neboť všechny tři naše pokusy skončily gólem. Hosté se z tohoto direktu už nevzpamatovali. Ve druhé části jsme hru kontrolovali a přidali dva góly."

Kunčice – Roudnice 1:1

Kunčice: O. Vítek – Šolc, Pechar, Hrabík – Šulc, Rohlíček, Laštovička, Doležal – P. Vítek – Brzek (90. Vik), Bína (78. Žahourek). Roudnice: Tomek – Vlnas, Židík, Jakub Krejcar (80. Koudelka) – Jan Krejcar (55. Pejchal), Vlasák, Jakub Koblížek (75. Pajgrt), Jan Koblížek, Mikan – Z. Bednář, V. Bednář (60. Kmoníček).

Petr Hypius, trenér Kunčic: „K vidění bylo slušné derby. Hosté působili fotbalovějším dojmem, na šance jsme ale jasně vyhráli my. To, co nedal Brzek, se jen tak nevidí. Opět jsme doplatili na nemohoucnost našich útočníků v koncovce. Remíza je nakonec asi spravedlivá a odpovídá dění na hřišti."

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Derby s tímto soupeřem by mělo být pro každého našeho hráče svátkem a podle toho by to na hřišti mělo vypadat. V první půli jsme udělali spoustu chyb v rozehrávce a po jedné z nich nás potrestal Doležal. My jsme měli dvě pološance, ale bez efektu. Navíc naši hráči nebyli v pohybu a výkon zdaleka nebyl optimální. Po přestávce přišlo zlepšení, kdy jsme pětadvacet minut byli jasně lepší, vyrovnávací gól ale přišel až sedm minut před koncem, kdy se trefil střídající Pajgrt. Ve druhé půli jsme Vlasákem nastřelili tyč, domácí zase břevno, pak ještě Brzek trefil tyč. Remíza je asi spravedlivá, i když na obou brankách jsme měli velký podíl. A ještě jedna zajímavost. Cenný bod si z Kunčic odvážíme po devíti letech, nikdy předtím jsme tady neuspěli."

Vysoká nad Labem – Bílá Třemešná 3:0

Vysoká n. L.: Menšl – Camacho Del Pino, Šulc, Jelínek, J. Píša – L. Dvořák (59. Vicany), Haken, Kalaš, Kafka – Jarkovský (46. P. Kulhánek), Hejzlar (68. Samek).

Miroslav Píša st., vedoucí mužstva Vysoké: „Opět se ukázalo, že jsme mužstvo jednoho poločasu. Tentokrát se nám povedl první, v němž jsme Třemešnou k ničemu nepustili a zaslouženě vedli 2:0. Nutno říci, že za tento výsledek mohou být hosté rádi. Po změně stran přitvrdili, byli nebezpeční, ale gól nedali. Získali jsme další tři body, které nás katapultovaly na první místo. Tohoto současného umístění si vážíme."   (js, pt)