Josef Petera uvedl:

„Je až neskutečné jakým způsobem lobuje předseda KFS Václav Andrejs za záchranu Nového Bydžova v divizi, o čemž svědčí jeho účast na všech venkovních utkáních Bydžova posledních kol. Škoda, že ostatní mančafty krajských soutěží nemají možnost ho potkat na svých utkáních."

Prohlášení fotbalového klubu RMSK Cidlina Nový Bydžov:

Vážený pane Petero,
RMSK Cidlina Nový Bydžov Vám sděluje, že vzhledem k řadě „šaškáren", o kterých jste bezesporu jistě detailně informován, nemá novobydžovský klub motivaci usilovat o působení v systému, jehož se stáváte výrazným spoluautorem.

Na rozdíl od Vašeho „pojetí" fotbalu se v našich utkáních neodehrávají předem známá divadla a jedinou filozofií našeho klubu je absolvovat duely, které dopředu nenaplánuje nikdo jiný. Pokud o tomto chcete pochybovat, začtěte se do tisku nebo stránek jiných klubů z minulého týdne, z minulých měsíců a z minulých roků a porovnávejte a počítejte, ta rovnice Vám vyjde snadno.

Ujišťujeme Vás, pane Petero, že budeme raději hrát nižší soutěž s vědomím, že nás v ní nebudou čekat nejrůznější režiséři. Podobně smýšlí v tomto kraji řada klubů a řada rovněž kvituje postup lhoteckého klubu, který si pro vlastní rozptýlení řídíte a trénujete, o patro výš, protože nyní zavládl v nejvyšší krajské soutěži klid.

A pokud rozhořčeně komentujete Vaše utkání v Jirnách, tak jen proto, že tam jste narazil na někoho, kdo je v některých směrech „silnější než Vy."  Váš souboj, kdo bude kde alfasamcem, je pro lidi, kteří vyznávají zcela jiné hodnoty než Vy, poměrně až komický.

K Vašemu „příběhu" o předsedovi Královéhradeckého KFS Václavu Andrejsovi pouze sdělujeme, že se snaží pouze eliminovat prostředí, které tady v tomto kraji spolu s některými dalšími vytváříte. To Vy víte ještě lépe než my. Nicméně si přestaňte, prosíme, myslet, že okolo Vás existují pouze lidé naivní, s otevřenou pusou hltající Vaše komentáře nebo lidé bez logického uvažování.

Možná jediným faktorem, proč se Vám nyní na rozdíl od loňského roku tyto záležitosti neříkají koncentrovaně, je možná obava, možná i fakt, že to prostě někomu nestojí za to.

A nesnažte se předsedu KFS poučovat o jeho přítomnosti na hřištích kraje, Vaše přednášky vyznívají hodně komicky, protože o jeho práci nic nevíte a ani ji logicky nemůžete chápat.

Rovněž byste mohl všechny informovat, že na Vaše sobotní utkání s Novou Pakou (komentáře k němu jsou poměrně jednoznačné)  osobně dohlížel předseda Pardubického KFS Michal Blaschke, tentokrát nikoliv jako rozhodčí. Třeba si vymyslíte jednu z pohádek, proč tomu tak bylo. Třeba nám i odůvodníte, proč Michal Blaschke v roli rozhodčího neustále rotuje, případně se snaží rotovat, po několika hřištích tohoto regionu. Třeba zdůvodníte i předsedovi KFS, proč mu jeho kolega tak snaživě jezdí po kraji a uzavírá „blízká přátelství třetího druhu", třeba se možná hluboce zamyslíte a pochopíte, proč Václav Andrejs vyjel následující den do Pardubic.

Závěrem pane Petero, dělejte si svůj „koncept" fotbalu, náš klub si bude dělat svůj a ujišťujeme Vás, že raději níže a bez Vás. Zábava, kterou vytváříte pro těch několik desítek lidí, Vám stojí určitě za to. Věříme, že podstata konceptu, který jste vytvořil, bude dlouhodobá a perspektivní. Přejeme i Vašim hráčům, aby z tohoto Vašeho konceptu měli odpovídající hluboké zážitky.

Výkonný výbor RMSK Cidlina Nový Bydžov