Ta představa. Vyletíte od zkoušky, jdete na reparát a za katedrou sedí ještě přísnější kantor, který vám nic nedaruje. Uspět bude zkrátka těžké. V podobné situaci jsou hradečtí fotbalisté. Domácí fiasko s Jihlavou by rádi co nejdříve vyžehlili. Jenže míří zrovna na Spartu, a tam se boduje zřídka kdy. V mistrovském chrámu na Letné se ,,votroci" každopádně mohou vykoupit tvrdou prací, která by je i v případě výsledkového nezdaru nastartovala k lepším zítřkům. Fanoušci jízdu ,,po zadku" vždycky ocení.

Ale zpět ke Spartě. Letenští v bůhví jaké pohodě nejsou. V soutěži už poztráceli osm bodů a včera večer nijak nezářili ani v prohraném pohárovém duelu v Neapoli (3:1). Žádná velká podívaná se zkrátka nekonala.  „Sice jsme prohráli a inkasovali tři góly, ale myslím si, že náš výkon měl dobré momenty," řekl k zápasu kouč Vítězslav Lavička. „To, co jsme proklamovali před utkáním, tedy že chceme hrát kompaktně dozadu a zároveň se snažit i útočit, se nám celkem dařilo plnit," doplnil. Z pohledu českého diváka však výjezd jeho svěřenců připomínal splněnou povinnost. Laicky řečeno ostudu neudělali, ale díru do světa taky ne.

Ano. Neapol má nesporně jinou kvalitu než Hradec Králové, přesto by Sparta na evropském poli měla působit odvážněji. ,,Votroci" si musí do hlav vsugerovat jediné: ,,Dá se s nimi hrát". Koneckonců to nedávno názorně demonstrovali amatéři ze Živanic. Mistr měl s divizním celkem vskutku co dělat a postup v poháru vybojoval s odřenými zády.

Po domácí porážce s Jihlavou byl hradecký kouč Luboš Prokopec pořádně naštvaný. V týdnu se pod lízátky tvrdě trénovalo. ,,Člověk někdy upadne, ale je důležité, aby vstal a nezůstal ležet. Tím se řídíme my. Sám jsem zvědavý, jak to v neděli zvládneme," poznamenal.

Bilance vzájemných duelů stojí proti jeho týmu. Jenom poslyšte: Doma Sparta s Hradcem vyhrála všech 12 zápasů a inkasovala v nich jen tři góly. ,,Když kluci podají stoprocentní výkon, nemají se čeho bát. Sparta ve formě není. Pokud uhlídáme Lafatu, klidně můžeme pomýšlet na dobrý výsledek," je přesvědčen předseda fanklubu Votroci 2000 Jan Kotouček.

Přepíší ,,votroci" historii? Nechme se překvapit.