„Votroci" poprvé v přípravě prohráli. Komplex Táborsko trvá. Na druholigového soupeře nestačili už počtvrté za sebou. Tentokrát padli 1:2. Výsledek je však v ostrém rozporu s děním na hřišti. Hradec byl jasně lepší, zejména v první půli byl dominantním pánem partie. Šancí mraky, góly skoro žádné. Štítek „vrchní spalovač" si po zápase nesl na zádech nešťastný David Vaněček…

První útok, šance, rána vedle. O minutu později to samé. Do poločasu ještě jednou. Po změně stran nemohoucnost vyhlášeného šutéra vrcholila. Po luxusním pasu Tita pálil z deseti metrů vedle, a když měl před sebou prázdnou branku, tak dlouho čekal, až ideální moment k zakončení prováhal.

„Konkurence se na něm podepisuje. David moc chce. A když promarní tolik šancí, dostane se dolů. To se dnes přesně projevilo. Poslední čtvrthodinu už na hřišti nepracoval," zlobil se Bohuslav Pilný, jeden z hradeckých trenérů. „Je potřeba s ním mluvit. Pak góly dávat bude."

Aby spravedlnosti bylo učiněno za dost, v koncovce neselhal jen Vaněček. Slohovou práci o promarněných možnostech by mohl napsat Španěl Tito, Trubač a klidně i Malinský. Hradec byl pánem děje, klíčových okamžiků už ne.

„Hráli jsme výborně dopředu. měli jsme nespočet šancí. Výsledek byl ale úplně opačný, než to na hřišti vypadalo. To by pro nás mělo být poučením. Některé šance jsme řešili až příliš bohorovně a nedůrazně," koulel očima Pilný.

Dopředu vyjma finále dobré, dozadu bída. Táborsko se dostalo před Koubka sotva dvakrát a byly z toho dva góly. Hrůzostrašná vizitka!

„Dozadu to byl průšvih," nevymlouval se kouč posledního celku Synot ligy. „Byli jsme nedůslední a nechali jsme se strhnout tím, že soupeře jednoznačně přehráváme. Pořád ale musíme být koncentrovaní, když se hra dostane před naší branku. To se nám stávalo i v lize. Třeba na Baníku jsme začali dobře, ovšem z první akce jsme dostali gól a prohráli. To nejde. Takhle hrajou děti, ne muži," rozčiloval se.

Hradec má před sebou ještě dvě přípravná utkání. V sobotu hraje ve Vlašimi a o týden později se vydá za generálkou do polských Katowic.

Hradec Králové - Táborsko 1:2 (1:2)

Fakta – branky: 36. Trubač – 20. Traore, 28. Musiol. Rozhodčí: Orel –  Jiřík, Arnošt. ŽK: 1:1 (Traore – Čermák). Diváci: 150.
FC Hradec Králové: T. Koubek – Kraják, Rolko (46. Chleboun), Nosek, P. Mareš (46. Zelený) – Malinský (62. Zorvan), Janoušek, Tito – Trubač (62. Vlkanova), Čermák – Vaněček. Trenéři: Barborík a Pilný.
FC MAS Táborsko: Toma – Sladký, Hric, Ciferský, Tusjak – Džafič (52. Presl), Traore, Javorek (52.Ciku), Surynek – Musiol (46. Strnad), Šiml. Trenér: Nečas.