Jenže po duelu s Bohemians, který uzavřel zase minimálně na rok hradecké působenív první lize, byl benjamínek zaražený. „Jednou jsme měli namále s dorostem, ale zachránili jsme se. Tohle je hrozné. Sice jsem dal gól, ale ničemu to nepomohlo,“ vykládal.

Řekl o Hradci:
„Budeme se koukat po rychlých hráčích. A Hradec má takových hráčů několik."

(Martin Hašek, trenér Bohemians, po zápase s Hradcem nastínil, kam by mohl zamířit zájem jeho klubu o posily)

Čech je přitom z obliga, trenér Karel Havlíček ho z dorostu vytáhl až na poslední tři kola. V tu dobu už vlastně bylo jasné, že Hradec spadne. To zkušený obránce Marek Plašil, který – stejně jako Čech – odehrál poslední tři duely, byl už u třetího sestupu. Plašil během jara vypadl ze sestavy, ale po změně trnérů se do ní vrátil. Havlíček, nový kouč, mu dával příležitost,v základní sestavě.

„Zažil jsem všechny tři sestupy v posledních pěti letech, to je pravda. Každej je hroznej, na to nejde říct nic jiného,“ vykládal bratr bývalého reprezentanta a nynějšího hráče Girondins Bordeaux.

„Letos přitom bylo k záchraně nejblíž, hráli jsme nejlepší fotbal. Jenže v rozhodujících zápasech jsme selhali a hlavně doma se nám nedařilo. V tom byl zakopaný pes,“ řekl.

Plašilovi pokračuje v Hradci stávající kontrakt, on sám by chtěl pokračovat. „Jsem Hradečák,“ upozornil. „Ale uvidíme, co se stane v létě,“ dodal.