Hořkou příchuť mělo nedělní vítězství „votroků" v Teplicích (2:0). Jejich klíčový hráč Jan Šisler obdržel osmou  žlutou kartu a následující dvě utkání proti  Slovácku a v Českých Budějovicích bude sledovat pouze z tribuny.

Šel do hlavičkového souboje a protihráče trefil loktem.

„Nebylo to na žlutou," hájí se šlachovitý záložník. „Rozhodčímu jsem říkal, ať mi ji nedává, ale stejně ji vytáhl. Podle mě moc dobře věděl, že mi uděluje osmý trest."

A co hůř. Mimo bude i Vojtěch Hadaščok, ten v Teplicích dostal čtvrtou kartu.

Štve vás, že dva zápasy budete mimo hru?
Mrzí mě to. Především z toho důvodu, že podle mě jsem na žlutou kartu nefauloval. Ale co nadělám, teď už verdikt rozhodčího neovlivním. Budu muset klukům držet palce na tribuně.

To vám vůbec nezávidím.
Budu strašně nervózní. To už vím dopředu. Každý chce být na hřišti, obzvlášť v tak důležitých zápasech, jaké nás nyní čekají. (povzdechne si)

Co jste si pomyslel, když rozhodčí vytahoval žlutou kartu?
Samozřejmě jsem věděl, co mi hrozí. Šel jsem do hlavy, ale protihráč do mě vletěl a zařval. Rozhodčímu jsem říkal, ať mi ji nedává, ale vytáhl ji. Podle mě moc dobře věděl, že mi uděluje osmý trest…

V Teplicích jste vyválčili tři body v takřka existenčním zápase. Může to být rozhodující moment celé sezony?
Vlastně jsme získali čtyři body, protože máme s Teplicemi lepší vzájemnou bilanci a při shodném zisku po závěrečném 30. kole bychom měli navrch, což je také podstatné.

Ovšem chtělo by to složit v neděli ještě Slovácko. Co říkáte?
Jasně. Kdyby se nám podařilo vyhrát, záchrana by byla zase mnohem blíž a třeba bychom se nemuseli nervovat až do posledního kola. Mohli bychom hrát víc pro diváky a bavit se fotbalem.

V Teplicích vás povzbuzovalo víc než 300 fanoušků, kterým jste nabídli solidní podívanou. Moc to nevypadalo, že se stresujete bojem o padáka.
Měli jsme skvělý start. To nám hodně pomohlo. Řekli jsme si, že se na ně pokusíme vlétnout a nikam nezalezeme. Chtěli jsme být aktivní a presovat. Hned v první minutě si to Vojta Hadaščok ve vápně posunul, jen jsem si zařval, ať mi to pustí, a krásně jsem to trefil na zadní tyč.

Vaši snahu pak ještě podpořila kuriózní branka Petra Schwarze.
Ta střela šla metr vedle. (směje se) Naštěstí se balón odrazil od drnu správným směrem a míč skončil v bráně. Péťa vstřelil svůj první ligový gól, což je super.

Jak velkou zásluhu má na vítězství v Teplicích nový trenér Luboš Prokopec?
Vlil nám do hlavy, že musíme hrát aktivní fotbal. Ne být ustrašení a zalezlí. V Teplicích jsme hráli ofenzivně a hned se to vyplatilo.

Změnil Prokopec tíživou náladu, která vás dusila po nevydařeném zápase s Duklou Praha?
Zvedl nás. Po psychické stránce na nás zapracoval. Zdůraznil nám, že jsme dobří fotbalisté, a že záchrana není utopií.

Víte, jaký los mají do konce ligy Teplice?
Po očku to sleduju. Teplice sice mají opticky těžší rozlosování, ale my musíme koukat na sebe a udělat co nejdříve šest bodů, abychom se zachránili.

Los sestupem ohrožených týmů
26. kolo: Olomouc – Teplice, Ostrava – Příbram, Hradec Králové – Slovácko, Plzeň – České Budějovice, Brno – Mladá Boleslav.

27. kolo: České Budějovice – Hradec Králové, Příbram – Olomouc, Teplice – Ostrava, Slovácko – Liberec, Dukla Praha – Brno.

28. kolo: Liberec – Teplice, Ostrava – Dukla Praha, Hradec Králové – Příbram, Slavia – Č. Budějovice, Jihlava – Slovácko, Brno – Sparta.

29. kolo: Slavia Praha –  Hradec Králové, České Budějovice – Jihlava, Příbram – Brno, Slovácko – Ostrava, Teplice – Sparta.

30. kolo: Mladá Boleslav – Teplice, Liberec – Příbram, Brno – Slovácko, Ostrava – Jablonec, Olomouc – České Budějovice, Hradec Králové – Plzeň.