Jako správný útočník sledoval středeční úchvatné představení Lionela Messiho v Lize mistrů. Argentinský mág ve službách Barcelony nasázel do sítě Leverkusenu pět ze sedmi gólů. A jakých. ,,Něco neskutečného,“ přitakává Pavel Dvořák, se čtyřmi brankami nejlepší hradecký střelec probíhajícího ligového ročníku. ,,Škoda že nejsem taky tak dobrej,“ směje se.

Lze se u Messiho v něčem inspirovat? Jedná se přeci jen o výjimečného fotbalového tvora.
Když se dívám na celou Barcelonu, říkám si, že to je úplně jinej sport než hrajeme my. Dívá se na to hezky. A Messi? To jak zakončuje, nabíhá si, přebírá míč a co s ním dokáže. On je prostě jenom jeden na světě.

Dal by v Příbrami hlavou gól, kdyby byl na vašem místě?
Dal. O tom nepochybuju.

Vybavuje se vám stále ten moment?
Už ne, je to za mnou.

Ale mrzelo to určitě dlouho. Vždyť jste trefil jediné místo, kde stál brankář Hruška.
Vím, že jsem to dát měl. Po zápase mě to užíralo. Teď se ale už soustředím na další utkání. Nikdy to není úplně jednoduché, jenže tohle proměnit prostě musím. Už jsem ale celkem zvyklý. (usmívá se)

Zvyklý je ostré slovo. Proti Spartě jste to zvládl, i když se jednalo ,,pouze“ o proměněnou penaltu…
Penalty se taky počítají, ale já samozřejmě doufám, že se co nejdříve prosadím i ze hry. Snad to přijde teď proti Dukle.

Ta nepatří k vaším oblíbeným soupeřům. Na podzim jste na Julisce rupli 4:0. Nevyzráli jste na ni ani v přípravě (1:3), přestože jste si při drtivém nástupu vytvořili hned několik šancí…
Momentálně jim to šlape. Je na čase to zarazit.

Jak na to?
Oni se nebojí hrát dopředu. V Plzni byla jejich odvaha korunována vyrovnávací brankou a cennou remízu nakonec uhájili. Jejich herní projev je sympatický. Mohl by to být v neděli pro diváka dobrý fotbal. Ke všemu jim máme co vracet.

Na podzim vás před vzájemným duelem trápily problémy v defenzivě. Nyní to vzadu klape. Dvě nuly z posledních utkání jsou toho důkazem. To je jistě pozitivum…
Když nedostanete gól, je to vždycky plus. My je ale hlavně musíme dávat.

Zvolíte nátlakovou hru?
Zápas z letní  přípravy by určitým vodítkem být mohl. Vlétli jsme na ně, za deset minut měli tři gólovky, jenže ta koncovka. V tomhle to musí být jiné.

Důležitost utkání je poměrně značná. Na chvostu bodově zabraly Baník a Olomouc…
Víme všichni, že nějaké body k jistotě záchrany udělat musíme a nejlépe co nejdříve. Po Dukle jedeme na Bohemku, která bojuje o život. Doma je potřeba stoprocentně zabodovat.