Složitý trojboj se blíží. Fotbalisty Hradce Králové čeká závěrečná etapa podzimní části první ligy. Bude to test o třech složitých dílech.

První nastane v sobotu na Slovácku, další týden přijede do Malšovic Sparta a po ní 
čeká „votroky" pouť do mrazivého Jablonce. „Zdaleka není konec. Tato tři kola jsou pro nás důležitá," prohlásil trenér Bohuslav Pilný. „Slovácko jsme viděli dvakrát. Nečeká nás nic lehkého," doplnil.

Za klíčový považují duel 
s Hradcem i na Slovácku. Není divu, domácí jsou nyní na jedenáctém místě, Východočeši na čtrnáctém. Jenže oba týmy dělí v neuvěřitelně vyrovnané tabulce jediný bod. Proto v Uherském Hradišti, kde klub sídlí, mobilizují fanoušky. 
Za vstupenku na sobotní odpolední duel zaplatí příznivci symbolických deset korun.

„K rozhodnutí nás vedlo to, abychom přiblížili atmosféru ligového utkání lidem, kteří na stadion ještě cestu nenalezli, a současně chceme veřejnost přesvědčit, že fotbal v provedení našeho týmu je atraktivní zábava," vysvětlil ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Soupeř Hradce navíc půjde do střetnutí s bojovným heslem: „Jeden za všechny, všichni na Slovácko!"

Jenže ani černobílý tým nezahálel. Během reprezentační přestávky, již vyplnil vítězný kvalifikační duel 
s Norskem a úterní příprava s Dánskem, koučové připravili klasickou náplň. Tedy mnohem intenzivnější tréninky. 
V minulém týdnu se mužstvo  ve třech dnech chystalo dvoufázově. V tomto týdnu už najelo na klasický režim. Tradiční i v tom, že na vše dohlížel Pilný.

Ten totiž v minulých dnech vše nechal na Milanu Frimmelovi, Michalu Šmardovi a Karlovi Podhajském. Hlavní trenér totiž absolvoval další část studia trenérské profilicence.

„U týmu probíhalo vše tak, jak mělo. S Bohoušem jsme několikrát denně ve spojení, takže je to, jako by tu byl," popsal odloučení s kolegou Frimmel v rozhovoru pro klubový web.

Teď tedy vše míří k sobotnímu střetu. Jeho napětí navýšilo i poslední kolo před přestávkou. V něm totiž všechny týmy ze spodku tabulky vyhrály. Včetně Hradce a Slovácka.