Že ve svém prvním ligovém zápase v kariéře vstřelí branku a ještě k tomu do sítě favorizované pražské Sparty, o tom se mu asi ani nezdálo. Jenže stalo se. Hbitý krajní záložník FC Hradec Králové TOMÁŠ REZEK se trefil poněkud netradičně hlavou už po čtvrthodině hry.
Na „Hagiho“ gól po přestávce navázal i jeho spoluhráč Václav Pilař a „votroci“ mohli slavit nečekanou výhru. Po utkání byl subtilní štírek tak dojatý, že jen těžko hledal slova pro vyjádření svých pocitů. „Je to něco fantastického,“ zářil Rezek.

Jaké to je porazit ve své ligové premiéře úřadujícího mistra? Soupeři jste navíc utnuli třiatřicetizápasovou šňůru bez prohry.
Je to prostě nádhera. Mám úžasné pocity. Jen tak dál. Tímhle to však rozhodně nekončí. Budeme chtít makat a vyhrávat i v dalším průběhu soutěže.

Měli jste výborný vstup do utkání. Byl to záměr? Nabádal vás k tomu trenér?
Ano. Chtěli jsme hrát rychle a tlačit se co nejvíce dopředu. Bylo záměrem to zkoušet po lajnách, kde má soupeř menší slabiny. Třeba Pamič se dost posouvá dopředu a pak často vzadu chybí. Taktika vyšla, Spartě jsme dali dva góly. Co víc si může člověk přát?

Nesmírně důležitá byla vaše první branka. Byl jste určený zabíhat ze– zadu na prodloužené míče?
Měl jsem si hledat prostory, do nichž by mohl balon propadnout. Tak jsem tam šel, míč propadl a bylo to tam.

Přece jenom ale sto sedmdesát centimetrů vysoký hráč góly hlavou moc často nestřílí, že?
(usměje se) Někdy se to stane, třeba jako teď. Chtěl jsem, aby to propadlo až ke mě, takže jedině dobře, že se tak stalo.

Když byl míč v síti, běžel jste směrem k tribuně. Co jste v tu chvíli pociťoval?
To bylo něco úžasného, ani se to nedá popsat.

Bezesporu to byl váš největší zážitek kariéry. Souhlasíte?
Stoprocentně. Je to fantastické.

Když Sparta krátce po změně stran vyrovnala, neměl jste obavy o výsledek?
To ani ne. Myslím, že máme dost zkušený tým, v němž jsou výborní kluci. Věřil jsem, že bychom si i ten bod už pohlídali, ale Píla (Pilař) dal ještě k tomu nádherný gól a pak se nám to povedlo udržet. Jsem spokojený.

Nečekal jste od úřadujícího mistra trochu víc?
Ani ne. Ono to bylo spíš tím, že jsme hráli aktivně a do brankových příležitostí jsme ho moc nepouštěli.