Chcete důkaz? Na utkání 24. kola první ligy staršího dorostu si našlo cestu na hřiště v Kuklenách čtyři sta padesát fanoušků, kteří mladým „votrokům“ vytvořili opravdu skvělou kulisu a měli velkou zásluhu na těsném vítězství 1:0 nad pražskou Slavií. Ta má nyní devítibodové manko na vedoucí hradecký celek.

Autorem jediné branky nesmírně bojového a dramatického zápasu byl Jan Hodas, jenž popsal rozhodující okamžik zápasu. „Pražané zahrávali standardku, k odraženému míči se dostal Martin Kopáč a z poloviny hřiště mi ho poslal perfektně do běhu. Já jsem přesprintoval slávistického obránce a pak už jsem se jen snažil, abych balon poslal podél gólmana Měsíčka do sítě. To se povedlo. Z gólu mám nejen já, ale i celý mančaft obrovskou radost. Zase jsme se o kousek přiblížili obrovskému úspěchu hradecké dorostenecké kopané,“ pravil šťastný střelec.

Podle Hodase šlo mužstvo do zápasu s cílem nechat na hřišti všechno, ať zápas dopadne jakkoliv. „Věděli jsme, že Slavia má kvalitní kádr, ale že se s ní dá hrát. Za celých devadesát minut jsme hostující tým do vyložené šance nepustili. My jsme naopak měli další tři velmi dobré příležitosti a Dvořák trefil tyč. Proto bylo naše vítězství zasloužené. Nyní máme devítibodový náskok. Moc bych si přál, aby o našem celkovém prvenství bylo rozhodnuto už dvě kola před koncem soutěže,“ poznamenal útočník „votroků“.

Moc dobře si uvědomuje, že vyhráno ještě není: „Musíme makat i v dalších zápasech, nikdo nám nedá nic zadarmo. Nelze spoléhat na to, že Slavia třikrát prohraje.“

Hradecký útočník byl doslova unesen z atmosféry, která na hřišti Olympie panovala. „Nikdo z nás něco podobného nečekal. Diváci byli skvělí, po celou dobu nás povzbuzovali a hrozně nám pomohli. Za celý mančaft bych jim chtěl poděkovat,“ doplnil závěrem Jan Hodas.

V závěrečných pěti kolech mají „votroci“ těžší los než jejich pronásledovatel z Edenu. V sobotu svěřenci trenéra Luboše Prokopce cestují do Českých Budějovic, které bojují o záchranu. Následně hostí Plzeň, jedou do Mostu (jistý sestupující), přivítají pražskou Spartu a končí v Opavě, která rovněž bojuje o prvoligovou příslušnost.

Pražská Slavia hostí Pardubice, jede do Zlína, přivítá Mladou Boleslav, cestuje do Olomouce a končí doma s ostravským Baníkem. Jak to nakonec dopadne? Vybojují „votroci“ po pětadvaceti letech mistrovský titul?

Jan Skalička