Čtyřiadvacetiletý fotbalista loni vstřelil v ČFL osmnáct branek, letos jich nasázel dokonce o osm víc.

V soutěži Deníku jste obhájil primát v ligové kategorii A. V ČFL jste nastřílel skvělých 26 gólů. Překvapilo to i vás samotného?
Rozhodně jsem nečekal, že v soutěži opět vyhraju, ani to, že nastřílím tolik branek. V Pardubicích jsme vyhlásili útok na postup a ode mě se nějaké góly čekaly. Ale šestadvacet, to už je pěkné číslo. Za takový počet jsem rád. I když si myslím, že už to asi nezopakuju. (smích)

Přestože jste skončili druzí, tak na úkor první Chrudimi jste dodatečně postoupili do druhé ligy. Byl čas na nějaké oslavy?
Ani moc ne. Dlouho jsme nevěděli, jak to bude. Nakonec se o našem postupu rozhodlo v době, když už jsme měli volno. Jednu sešlost jsme přesto udělali, ale oslavy rozhodně neodpovídaly postupu do druhé ligy. Možná by bylo lepší soutěž vyhrát, pak by oslavy vypadaly jinak.

Pracujete jako civilní zaměstnanec ve věznici a už loni jste říkal, že svoji profesi ekologa neopustíte ani v případě, že byste postoupili do druhé ligy, tedy do profesionální soutěže. Ta situace nastala. Co budete dělat?
Nic měnit nebudu. Dál budu chodit do práce a k tomu hrát fotbal. Bude se to muset skloubit.

Co na to říká trenér Svědík?
Vždycky jsem se s ním na všem domluvil, takže předpokládám, že to bude platit i v tomto případě. On ani nikdo jiný z klubu po mně nechtěl, abych v práci končil.

Loni měl o vás zájem prvoligový Hradec Králové, ale k dohodě nedošlo i vzhledem k tomu, že preferujete stálé zaměstnání před nejistou budoucností profesionálního fotbalisty. Pokoušel se vás zlanařit nějaký profesionální klub?
Vím jen z doslechu, že se něco objevilo, ale ke mně žádná konkrétní nabídka nepřišla.

Co očekáváte od druhé ligy? Pardubice jistě na vás budou spoléhat.
Důležité bude, jak se nám povede začátek. Zápasy budou asi hodně vyrovnané a my se budeme prát o každý bod, ať už doma nebo venku. Doufám, že nám bude přát i štěstí a budeme se pohybovat ve středu tabulky.