Zaprvé: Petr Schwarz, střední záložník a společně s Tomášem Malinským se čtyřmi brankami nejlepší střelec v první polovině nejvyšší soutěže, prodloužil v klubu kontrakt. Minulý mu měl skončit v létě, stávající za dva roky.

Na posty do středu zálohy by tedy měl mít kouč Bohuslav Pilný právě Schwarze, Jiřího Janouška a Tomáše Jirsáka (pokud se podaří dotáhnout jeho příchod z Kazachstánu). „Jsem rád, jsou kluby, kde mají na dvě místa třeba pět hráčů. Konkurence prospívá," říká trenér.

Zadruhé: Filip Zorvan, dvacetiletý středopolař, míří na hostování do druholigového Sokolova. Na podzim se v Hradci neprosadil, v lize odehrál jen 87 minut, nyní by měl mít větší vytížení.

„Je to talentovaný kluk. Měli o něj velký zájem. Vysvětlili jsme mu, že potřebuje hrát pravidelně. Myslím, že to vstřebal dobře," vysvětluje Pilný.

Zatřetí: Dvaadvacetiletý Jan Shejbal, jenž na podzim velmi dobře zvládl angažmá v druholigové slovenské Nitře, bude hostovat v Pardubicích. „Budeme ho mít více na očích, Pardubice sledujeme. Navíc to bereme tak, že druhá česká liga je na vyšší úrovni než slovenská," upozorňuje Pilný.

Shejbal už za Pardubice nastoupil v Tipsport lize.

Jablonec - Hradec Králové 3:1

Fakta – branky: 7. a 39. Doležal, 21. Zelený – 49. Zorvan. Poločas: 3:0.
FC Hradec Králové – I. poločas: Lindr – R. Holeš, Chleboun, Polom, T. Holeš – Schwarz, Janoušek, Vlkanova, Malinský – Šípek, Pázler. II. poločas: Ottmar – Mudra, Nosek, Olivier, Krátký, Trubač, P. Černý, Súkenník, Zorvan – Martan, Žondra. Trenéři: Pilný, Frimmel.

Bohuslav Pilný, trenér FC Hradec: „Přišlo mi, že hlavně v prvním poločase si ta parta zavzpomínala na středeční zápas s Prostějovem. Jenže tentokrát proti nám stál jiný soupeř. Takže výsledek byl takový, jaký byl. Ale ono to není na škodu, aby hráči občas poznali realitu. Tím, že hráči ukážou nějaký přístup, tak my si na ně utváříme pohled. Dusno jsme nedělali, tým je ve velké fyzické únavě, a tak není potřeba ještě zvyšovat tu psychickou. Navíc jsme v první půli vyzkoušeli kluky i na postech, kde normálně nenastupují, například Jakuba Šípka na pravé straně. Proto není důvod k panice, i když zápas výsledkově nevyšel. V prvním poločase dostal šanci Roman Holeš, brácha Tomáše. Zápas odehrál v rámci možností, v gólech prsty neměl. Občas hrábneme do juniorky, její hráči musí cítit, že to není konečná."