Za královéhradecký svaz se jednání zúčastnili předseda Václav Andrejs, sekretář Ladislav Brož a šéf komise rozhodčích Leoš Slavíček. Na pardubické straně pak předseda René Živný, nový sekretář Tomáš Rais, který nahradil Martina Voženílka, jenž odešel do důchodu, a v neposlední řadě Kamil Schmeiser, předseda komise rozhodčích.

Hlavním tématem bylo obnovení spolupráce mezi sousedními regiony. Oba předsedové se dohodli na užší součinnosti a otevřeli několik témat. René Živný k tomu naznačil: „Společný krajský přebor dorostu se bohužel kvůli aktuálnímu vývoji a neochotě klubů cestovat daleko jeví jako nereálný, ale dohodli jsme se na rozvinutí myšlenky znovuobrození utkání pro vítěze krajských pohárů mužů, tedy superpoháru. Uvažujeme o podobném duelu také pro kategorii veteránů,“ uvedl předseda Výkoného výboru Pardubického krajského fotbalového svazu.

Sudí zamíří k sousedům

„Jsem rád, že se nám daří zpátky nastavovat přátelské vztahy našich východočeských regionů, pro fotbal to může být jedině přínosem. S Václavem Andrejsem se vidím často také na zasedání Regionální komise FAČR, takže danou problematiku obou krajů řešíme velice aktuálně,“ doplnil René Živný.

Velkým tématem je oblast rozhodčích. Předsedové komisí rozhodčích obou regionů nyní nastavili nový model spolupráce. I předseda královéhradeckého svazu Václav Andrejs se tomuto tématu věnuje dlouhodobě a chystané plány si pochvaluje. „Od jara zavedeme systém výměny rozhodčích mezi oběma kraji. Jeden víkend se rozhodčí prostřídají v krajských přeborech a další v I. A třídách. Vždy jedna kompletní trojice rozhodčích z daného regionu pojede na vybrané utkání. Dlouhodobým tématem je také nábor nových rozhodčích, kde je prostor pro spolupráci,“ pronesl Andrejs.

Zároveň se řeší nasazování krajských rozhodčích do soutěží pořádaných Řídící komisí pro Čechy. „Pro jarní část sezony oba kraje sladí postup při vysílání rozhodčích na utkání soutěží Řídící komise Čechy, aby nedocházelo ke zbytečnému přetěžování našich krajských rozhodčích,“ dodal Andrejs. (rh, tr)