Nezlobte se. Zápas v Plzni se mi rozebírat nechce. Nemá to smysl. Západočeši jsou někde jinde. Potvrdili pověst top českého týmu, nehledě na fakt, zda by je vedl Vrba, Uhrin či Koubek. Hradecký fanoušek by se neměl zbytečně čílit, vyjma gólovek Pavla Čermáka a Holeše. To se prostě dávat musí.

Do bot ještě až tak neteče, ale… ,,Votroky" čekají podle všeho klíčové zápasy podzimu. Doma hostí Slovácko, pak vyrazí do Ďolíčku na klokany. Tady se musí bodově zabrat, jinak přijde velký průšvih.

,,Mládí vpřed, staří na svá místa!" Tahle známá poučka se mi vskutku hodí. Jen si vzpomeňte jakým způsobem odehrál osmatřicetiletý Marek Kulič rozhodující bitvu o postup v Pardubicích. On byl klíčem k vítězství, on strhl mužstvo, on nechal na hřišti duši… A formu má i teď. Na lavičce je ho škoda. Potvrdil to v poháru na Olympii (byť byl sparingpartnerem tým z krajského přeboru). Na place byl nejlepší. Zkušenosti by mohl rozdávat plnými hrstmi, v kabině je respektovanou osobností, tým za ním půjde. A nezapomeňte, v klíčových momentech umí být geniální. Přišel jeho čas.

Hradec špatně nehraje, ale něco tomu chybí. Nemá to patřičné grády. Ke všemu to čekání na vstřelený gól. Mnozí z toho mají komplex. A tady pomůže právě Kulič. Tyhle věci si nepřipouští, s ním v sestavě Hradec ožije.

Nemluvím do větru. Srovnání? Co by si počal Václav Kotal v Brně bez šestařicetiletého mazáka Pavla Zavadila. Obrazně řečeno, šel by se oběsit. Zbrojovka by v tu chvíli herně odumřela.

Takže za Deník: trenére, nasaďte Kuliče!

Hvězda kola

Ján Greguš (Ostrava): Brankou rozhodl o tom, že Baník porazil Spartu po šesti letech. „Byl to nejdůležitější gól mé kariéry, krásnější pocit jsem ve fotbale ještě nezažil," prohlásil.

Zklamání kola

Ondřej Švejdík (Sparta): Jeho nedůslednost pomohla Baníku ke vstřelení vítězné branky. „Nechal Greguše vniknout do vápna a vystřelit," láteřil sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Výrok kola

„Nevím, co za tím stojí. Chtěl bych znát důvod, ty kluky klidně pozvu na pivo." Miroslav Koubek, nový trenér Plzně, to uvedl na adresu některých fanoušků, kteří jeho příchod nevítali zrovna s nadšením. Z tribun se 
ozývalo „Koubek ven".

Zajímavosti

Kat Wágner: V dresu Mladé Boleslavi nastoupil proti rodné Příbrami a potopil ji dvěma góly.

Hradecká mizérie trvá: "Votroci" se letos stále netrefili, gól nedali už 360 minut, předtím v závěru sezony 2012/13 to bylo 407 minut. Celkem tedy v lize neskórovali 767 minut.

Tavares zase v akci: Působil ve Slavii, kouč Jarolím si ho teď přivedl do Boleslavi, o víkendu už hrál.

I. fotbalová liga - sestava 4. kola podle Deníku

Pavlenka (Ostrava) - Bořil (Mladá Boleslav), Jablonský (Teplice), Limberský (Plzeň) - Kopic (Jablonec), Greguš (Ostrava), Šumolikoski (Slovácko), Pilař (2, Plzeň) - Nivaldo (Teplice), Došek (2, Slovácko), Wágner (Mladá Boleslav)