Krajský přebor

Vysoká n. L. – Nové Město n. Met. 3:0

Karel Vítek, trenér Vysoké nad Labem: „Bylo to těžké utkání s houževnatým soupeřem, které jsme mohli rozhodnout již v prvním poločase, neboť šancí na zvýšení jednogólového vedení jsme měli víc než dost. To se nám nakonec podařilo v druhé pětačtyřicetiminutovce a zaslouženě jsme získali tři body. Směrem dozadu jsme hráli zodpovědně, takže Nové Město hrozilo jen ze standardních situací. Směrem dopředu rozhodla naše větší kvalita."

Chlumec n. C. – Dobruška 0:2

Jan Kraus, trenér Chlumce nad Cidlinou: „Tentokrát se nám zápas vůbec nevydařil. Mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám. V prvním poločase jsme měli dostatek brankových příležitostí, ale bohužel jsme je neproměnili. V druhé půli už to byla z naší strany křeč. Takto se bohužel o záchranu nehraje. Soupeř měl větší chuť po vítězství a proto zaslouženě vyhrál."

Libčany – Úpice 2:0

Jan Schejbal, předseda SK Libčany: „Pro nás velice důležité utkání jsme zvládli. Již v první půli vstřelil dvě krásné branky sváteční střelec Dominik Řehounek. Ve druhém poločase jsme si své cenné vítězství pohlídali. Rádi bychom ho potvrdili v úterý (dnes), kdy hostíme v dohrávce celek Nového Bydžova."

Nový Bydžov – Slavia Hradec 0:2

Pavel Obermajer, trenér Nového Bydžova: „Vyrovnané utkání rozhodl fakt, že jsme nevyužili obrovskou šanci jít do vedení. Troufám si tvrdit, že bychom zápas dovedli do vítězného konce. Na kdyby se ovšem nehraje a tak musím uznat, že Slavia vyhrála zaslouženě, protože dvě branky vstřelila. Na týmu je vidět obrovská nezkušenost."

Josef Pleskot, trenér Slavie Hradec Králové: „K zápasu jsme odjížděli s cílem pokusit se získat zpět ztracené body z minulého kola. V průběhu prvního poločasu si ani jedno z mužstev brankovou příležitost nevytvořilo. Po přestávce měl dvě šance Linhart, ale míč do branky nedostal. V 62. minutě jsme přežili „klinickou smrt", neboť domácí hráč šel sám na Šebestu, ale minul svatyni. V závěrečné čtvrthodině jsme využili obě dvě možnosti střelby ze značky pokutového kopu a zaslouženě zvítězili. Chválíme tým za sebevědomý a taktický výkon."

Kratonohy – Olympia Hradec 2:1

Martin Nun, trenér Kratonoh: „Ve zcela kombinované sestavě jsme s lídrem tabulky sehráli povedené utkání. Myslím si, že jsme i po zásluze zvítězili. Kluci si sáhli až na dno svých sil a já jim za to právem děkuji."

František Bárta, vedoucí mužstva Olympie Hradec Králové: „Utkání probíhalo pro nás již v tradičním duchu – soupeř hrál ze zabezpečené obrany a hrozil hlavně z protiútoků, zatímco my jsme drželi balon a snažili se prosadit především postupným útokem. Do vedení jsme se dostali po pěkné akci Karanského a Blažeje, nicméně soupeř dokázal stav utkání rychle otočit, když dva góly hlavou vstřelil Kořínek. V zápase jsme měli několik dalších šancí, dokonce jsme dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, ale na body jsme tentokrát nedosáhli."

V úterý od 17 hodin je na programu dohrávka Libčany – Nový Bydžov, ve středu ve stejném čase se odehraje také další dohrávané utkání Broumov – Vysoká nad Labem.

I. A třída

Roudnice – Třebeš 2:2, na penalty 4:3

Roudnice: Tomek – Mikan (59. Vlnas), Brendl, Bárta (12. Tomeš), Jakub Krejcar – Koblížek (76. V. Bednář), Židík, Pejchal, Jan Krejcar – Kmoníček, Novák. Třebeš: Heřman – Bielčík, Zbořil, Vlach – Zeman (46. Kosyak), Krykorka, Majer, Drapák (74. Rederer) – Sobotka (89. Matějka), Vlkanova, Tošovský (66. Jankovský).

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Úvod se nám povedl. Vytvořili jsme si dvě šance, ale bez efektu. Poté začal hrát soupeř agresivněji a výsledkem byla jeho vedoucí branka. My jsme vyrovnali do přestávky po pěkné akci Kmoníčkem. V druhé půli jsme lépe kombinovali, ale paradoxně jsme svojí chybou poslali soupeře do vedení. V závěru jsme nejprve první pokutový kop neproměnili a po druhé penaltě jsme vyrovnali na konečných 2:2. Znovu jsme pak brali body za výhru v penaltovém rozstřelu."

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Do Roudnice jsme odjížděli s tím, že bychom rádi konečně uspěli za tři body. Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany, z kvalitní defenzivy a prosadit se z rychlých brejků. V prvním poločase se nám to vcelku dařilo. Vstřelili jsme branku a když už to vypadalo, že půjdeme do kabin s vedením 1:0, tak Roudnice po pěkné akci vyrovnala. Ve druhé půli se obraz hry moc nezměnil. Po rychlém brejku jsme šli opět do vedení. Od 70. minuty už byla na našich hráčích vidět únava. Utkání se stále více odehrávalo na naší polovině. V poslední čtvrthodině se k nám vše obrátilo zády. Kopaly se proti nám dvě penalty a ještě jsme po červené kartě dohrávali v deseti. Dá se říct, že po utkání jsme museli být s bodem asi spokojeni. Hrálo se za krásného fotbalového počasí. Duel skončil asi tak, jak měl. Body jsme si rozdělili a domácí před svými fanoušky vyhráli penaltový rozstřel. Škoda jen, že nám to před začátkem nikdo neřekl. Myslím, že jsme odehráli zatím nejlepší jarní zápas, bohužel na tříbodovou výhru stále čekáme."

Černilov – Kunčice 0:2

Černilov: Voltr – D. Zumr, Kráčmer, Hrubý, Schwarzer (86. Benák) – Šrámek, Charous, Štěnička (68. Šmied), Markovič – P. Ježek, Vacek (63. Hypš). Kunčice: Moník – Koza, J. Pechar, L. Rohlíček, Zounar – Charvát, Laštovička – Javůrek, Aleš Hůlka, Žahourek (73. Šulc) – Zákravský (60. Kalenský).

Slavoj Horák, sekretář FK Černilov: „Herně to opět nebylo špatné. Kdyby poločas skončil 2:0, nikdo by se nedivil. Šance Ježka ve 13. minutě a Charouse ve 41. minutě byly z kategorie nejvyloženějších. I ve druhé půli volaly po gólech příležitosti Markoviče v 58. minutě a Šrámka v 66. minutě. Hosté dali góly po našem nedorozumění v 80. minutě a v 87. minutě z brejku, když už jsme hráli vabank."

Petr Hypius, trenér Kunčic: „Oboustranně neurovnané utkání, které nebylo pro oko diváka. Domácí měli jedinou příležitost před přestávkou. Nám se podařilo vstřelit branku střídajícím Šulcem. Výhru potvrdil po brejku dalšího střídajícího Kalenského znovu Šulc. Konečně jsme zlomili prokletí Černilova, na který se nám dlouhodobě nedaří. Vítězství je doslova vydřené."

Nový Hradec – Ohnišov 4:1

Nový Hradec Králové: Sedláček – Kotouček, Kašpar, David, J. Jindra – Lindr, A. Jarotek, Bendig, Langr – Neppl, L. Jarotek.

Martin Šmíd, vedoucí mužstva Nového Hradce Králové: „Po vyrovnané první půli jsme tu druhou jasně ovládli a konečně zaslouženě bereme tři body."

Třebechovice p. O. – Sobotka 1:0

Třebechovice pod Orebem: Szoke – Horák, Pokorný, Kolínek, Hruška – Věříš (46. T. Lukášek), Želízko, M. Bíl, M. Lukášek – Kouba (60. R. Bíl), Žaloudek (86. Malý).

Petr Silbernágl, trenér Třebechovic pod Orebem: „Na jaře se u nás představil svým projevem zatím nejlepší tým. V první půli jsme si vytvořili několik šancí, zejména ty Žaloudka a Kouby volaly po gólu. Nakonec se ještě před poločasovým hvizdem prosadil střelou zpoza vápna Martin Bíl. Po pauze hrálo prakticky jen jedno mužstvo, to hostující. My jsme se zmohli pouze na úporné bránění jednobrankového vedení v hluboké defenzivě, což se nám nakonec i podařilo. Tým chválím za nasazení, bojovnost a zisk cenných tří bodů."