Július Bielik (bývalý fotbalový reprezentant):
„Je příliš brzo na větší soudy. Ještě předtím, než Brno spadlo z ligy, tak každý rok pravidelně mělo skvělý začátek a pak zvadlo. Výhra v Plzni je jednoznačně cenná, ale také hodně šťastná. Favorit se nevyvaroval velkých chyb, především brankář Bolek a obránci. Každopádně je skvělé, že se Zbrojovka vrátila do ligy. Jistě bude oživením. Když jsem hrál za Spartu, tak zápasy za Lužánkami měly neskutečnou kulisu. Pokaždé bylo vyprodáno. Současnému Brnu takový stadion chybí. Fanoušci se s tím na Králově Poli nikdy neztotožnili."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce):
„Zatím bych výkony Zbrojovky nepřeceňoval. Při utkání v Plzni měla obrovskou kliku. Domácí neproměnili spoustu šancí, zato Brnu tam spadlo doslova všechno. Je pravda, že v Brně zavládne určitá euforie, ale vše má svůj vývoj. Aby se vrátily staré dobré časy je potřeba, aby se klub komplexně stabilizoval. A to nějaký rok potrvá."

Jiří Tůma (sportovní redaktor Deníku):
„Výsledkům Brna bych nepřikládal velkou váhu. A určitě si nemyslím, že by se vracely staré dobré brněnské časy. Nicméně tato sezona může být z pohledu jihomoravského klubu úspěšná, to znamená, že Zbrojovka nebude mít výrazné starosti se záchranou a v tabulce může skončit kolem osmé příčky. Vydařený úvod přičítám euforii, která v klubu nastala po dodatečném postupu do první ligy a zvláště pak po výhře v prvním kole na Slovácku, které však nemá na startu ligy patřičnou výkonnost."

Hvězda kola - Luděk Pernica

Dvaadvacetiletý stoper se výrazně podílel na senzační výhře Brna v Plzni (3:2). K výbornému výkonu v obraně přidal i gól. V 19. minutě hlavou vyrovnal na 1:1. Pernica už svojí trefou zařídil Zbrojovce tři body v prvním kole na Slovácku. Co by za to dali někteří útočníci…

Zklamání kola - Tomáš Řepka

Známý bouřlivák v duelu s Ostravou opět spustil gejzír emocí. Řízný stoper Českých Budějovic z očí do očí vynadal sudímu Adamovi za to, že místo výhody odpískal faul na něj. Vzápětí Řepka chyboval a Baník vstřelil druhý gól. A jak  se později ukázalo, byl vítězný.

Příští program - Hradecký tým se představí na Hané

3. KOLO: Hradec Králové – Jihlava 1:1, Slovácko – Sparta 1:4, Jablonec – Liberec 1:0, Č. Budějovice – Ostrava 1:2, Plzeň – Brno 2:3, Příbram – Mladá Boleslav 1:1, Dukla  – Teplice 4:0, Slavia – Olomouc 1:1.

4. KOLO – pátek – 17. srpna 20.15: Dukla Praha – Slovácko (TV Fanda). Sobota 18. srpna 18.20: Mladá Boleslav – Slavia Praha (ČT4). Neděle 15.00: Liberec – Jihlava (Nova Sport), 17.00: Olomouc – Hradec Králové, Teplice – Příbram, Brno – Jablonec, Sparta – Č. Budějovice, 17.30: Ostrava – Plzeň (ČT4).