Július Bielik (bývalý fotbalový reprezentant): „Dostali příležitost mladí, kteří prokázali, že mají kvalitu. Je na nich sice vidět jistá nezkušenost, protože se v závěru vyrovnaných utkání dostávají pod tlak. Stalo se jim to jak na Feyenoordu, tak nyní v Jablonci. Ve hře je víc znát bojovnější prvek, napadání, agresivita, což přinesli právě mladí kluci. Druhou věcí je, že se snaží hrát na dva útočníky a ofenzivní síla Sparty je hned větší. Pražané zatím vedou jen o tři body, za nimi jsou další tři adepti na titul – Plzeň, Liberec a Jablonec. Více napoví až konečná podzimní tabulka. Loni Sparta vedla o šest bodů, ale nakonec jen stěží uchránila druhé místo."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce): „Vypadá to, že lepší výsledky se dostavily s příchodem Víti Lavičky. A ono to tak opravdu je. Už před sezonou jsem předpokládal, že se oproti předchozí sezoně zlepší.  Lavička se nebojí zapracovávat do sestavy mladé hráče a především má výsledky. Hra ještě není stoprocentní. Myslím, že Spartě prospělo především zklidnění situace, do čehož ideálně zapadl právě Lavička. Dovede složité situace řešit s klidem. Myslím, že Sparta se stane nejenom půlmistrem, ale i mistrem. Moc jí letos věřím."

Radek Špryňar (sportovní redaktor Deníku): „Zklidnění situace. Odchod Hřebíka do ústraní působí blahodárně na celou Spartu i její fanoušky. To je klíčový element pro restart. Hluboce se klaním před trenérem Lavičkou, jenž se nebál do ligových  bojů vyrazit s „mateřskou školkou". Spartě se to v budoucnu vrátí ne dvojnásob, ale trojnásob."