Anketní otázka: Sparťanský záložník Václav Kadlec má v posledních týdnech znamenitou formu. O víkendu gólem a přihrávkou zařídil vítězství v derby nad Slavií. Je to nejlepší hráč ligy?

Milan Frýda (bývalý hráč Hradce, Slavie či Lausanne): „Svoji kvalitu má, to je bez debat. Teď se dostává do formy. Je vidět, že je gólový. Pro Spartu se jedná o skvělou zprávu. Za poslední dvě tři kola je určitě nejlepší hráč ligy, ale forma mu šla nahoru až v posledním měsíci. Předtím to takové nebylo. Měl výkyvy. Nároďák? Pořád se bavíme o české lize, ale je fakt, že Kadlec odehrál dost kvalitních zápasů i na mezinárodním poli. Být  trenérem reprezentace, vzal bych ho. Nastal čas dávat šanci mladším hráčům. Proti Slovákům se ukázalo, že je to správná cesta."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce): „Nejsem o tom přesvědčený. Ano, Kadlec patří do top kategorie, ale do formy se dostal až na jaře. Sice nabíral tempo už na  podzim, ale tam ho v rozletu zabrzdilo zranění. Momentálně je  pro Spartu velmi platný, kvalitu má. Vedení Sparty asi čeká v létě velké rozhodování, zda Kadlece v případě výhodné nabídky prodat. Asi i sám hráč bude chtít jít ven.  Na českých trávnících zřejmě vidíme Kadlece naposledy."

Radek Špryňar (sportovní redaktor Deníku): „V aktuální formě patří Kadlec do národního mužstva. A tím nemyslím na lavičku, ale do základní sestavy. Michal Bílek by vůbec neměl otálet a šikovného záložníka, který si pod trenérem Lavičkou srovnal v hlavě dost věcí, zařadit mezi jedenáctku vyvolených. Snad už reprezentační kouč pochopil, že otálet nemá cenu. V minulosti se mu to vyplatilo s plzeňskými hráči, naposledy s Matějem Vydrou."

Hvězda kola

Václav Kadlec: Pomohl k potopení Plzně, čtyři góly vstřelil ve dvou zápasech Olomouci a o víkendu další brankou a asistencí popravil v derby Slavii. Tomu se říká životní forma. Vidí to také trenér reprezentace Michal Bílek?

Zklamání kola

David Hubáček: Půl roku vysedával na lavičce, pak rovnou naskočil do derby a stal se nešťastníkem jara. Zkušený slávistický stoper si nejprve vstřelil výstavní vlastní gól, o pár minut později „připravil" chybnou rozehrávkou branku Kadlece.

Výrok kola

David Suchařípa, známý herec a velký fanoušek Sparty Praha: „Hubáček? Toho jsem měl v sobotu při derby nejradši. Je pro něj šílený vrátit se do sestavy a dát si vlastence, navíc zařídit i druhý gól."