Anketní otázka: V superšlágru 21. kola porazila Sparta  na domácím stadionu Plzeň brankou útočníka Davida Lafaty 1:0. Odrazí se tímto vítězstvím k mistrovskému titulu?

Milan Frýda (bývalý hráč Hradce, Slavie či Lausanne): „Zápas jsem sledoval, asi jako každý. Sparta vyhrála zaslouženě. Plzeň se místo nátlakového fotbalu spoléhala na brejky. Už se u nich projevuje únava. V poháru mají ještě  o dva zápasy víc, než Sparta. Základní sestava se přitom moc nemění, lavička asi není tak kvalitní. Myslím, že to může na konci rozhodovat.  Sparta byla na tom kondičně lépe a také má Lafatu. V nároďáku sice nebyl vidět, ale je to koncový hráč, na šance se dovede parádně soustředit. To, jak šel do pokleku, celé tělo si na tu hlavičku připravil. Paráda. On může být jazýčkem na vahách."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce): „Dvakrát přesvědčený o tom nejsem. Sparta to sice zvládla výborně, zaslouženě vyhrála, ale nemyslím si, že by tím měla rozhodnout. O titulu rozhodne třicet kol, ne pouze jedno. Stále víc věřím Plzni, která má kvalitnější kádr a  dlouhodobě to potvrzuje. Sparta naopak má řadu výkyvů. Pro fotbalového fanouška by bylo to hodně zajímavé, kdyby se rozhodlo až v posledním kole, kdy Plzeň jede do Hradce. I mě by se to líbilo, ale jen v případě, že by Hradec byl už zachráněný."

Radek Špryňar (sportovní redaktor Deníku): „Celou sezonu tvrdím, že titul získá Plzeň a svůj názor nebudu měnit ani po sobotním šlágru. I když přiznám, že mě výkon Sparty nahlodal. Oproti předchozímu zápasu v Hradci se představil úplně jiný tým. Především Matějovský byl výtečný, před týdnem na východě Čech byl otrávený a kazil. Ovšem pro Plzeň hraje mnohem příznivější los  a ustálenost výkonů."

Hvězda kola

Marek Matějovský: Neustále musel poslouchat jak zaostává za Pavlem Horváthem. Po velikonočním víkendu už nebude. Zápas s Plzní patřil jemu. Hru Sparty řídil, bránil, vymýšlel neotřelé pasy. Tohle je Matějovský v reprezentační formě. Bez přehánění.

Zklamání kola

Marek Bakoš: Za stavu 0:0 měl po luxusním pasu Kovaříka na hlavě vedoucí gól,  ale síť za zády sparťanského gólmana Vaclíka netrefil. O půl metru minul. Proto byl po krásném utkání oslavovaný David Lafata, který v podobné situaci osvědčil instinkt zabijáka.

Výrok kola

Sparťan Marek Matějovský po duelu s Plzní: „Jediné, co mě mrzí, že mi po zápase nepodal tak velký hráč ruku. Věčně usměvavý a humorný Pavel Horváth tohle asi nedokáže."