Anketní otázka: Jaký trest byste uložili rozhodčímu Radku Matějkovi za chyby, kterých se dopustil při utkání Plzně se Spartou? Trestali byste i Davida Limberského za simulování při penaltovém souboji s Josefem Hušbaurem?

Július Bielik (bývalý reprezentant a hráč Sparty): „Začnu u Limberského. Trend trestat hráče za simulování je správný. Měl by dostat stopku. Daleko víc mi vadily jeho výroky po utkání, které nebyly vhodné. („Sparta získala dvacet titulů tím, že jí pomáhali rozhodčí. Myslím, že by neměli brečet," řekl – pozn. red.). Do generace, o níž se zmínil, patřím i já. Chápu, že to řekl v emocích po zápase, ale kdyby byl chlap, tak se teď omluví. On urazil Spartu i plno hráčů naší generace. Velmi se mě to dotklo. Měl by za to nést odpovědnost. A Matějek? Exemplární trest, který požaduje Sparta, je nesmyslný. Je fakt, že od kritické situace stál deset metrů a vyhodnotil ji špatně. Jen on musí vědět, zda šlo o úmysl. Chci se na to však dívat pozitivně, a věřit, že tomu tak nebylo. Trest ať vynese Komise rozhodčích."

Bohuslav Pilný (bývalý hráč Hradce a Liberce): „Rozhodčí bych trestal za opakované chyby a tvrdší tresty by měly přijít v případě, že jejich nesprávný verdikt ovlivní výsledek. Moment, po němž sudí Matějek nařídil pokutový kop, jsme všichni viděli snad desetkrát, a víme, jak to bylo. Jenže hned z prvního pohledu se mi penalta také zdála jasná. Nevím, zda Komise rozhodčích shledá u sudího další nepřesnosti. Každopádně bych byl nerad, kdyby se takto pečlivě řešily chyby rozhodčích jen v utkáních Sparty a Plzně. Třeba Hradec měl na Spartě také kopat penaltu… Co se týká Limberského, musím říci, že to udělal šikovně, ani bych neřekl, že v souboji s Hušbauerem skočil jen tak bez kontaktu. Ucítil nohu protihráče a spadl. Trest je diskutabilní, jedná se o reprezentanta."

Petr Tomeš (sportovní redaktor Deníku): „Zastavím se pouze u klíčové penalty. Spíše než sudího bych v tomto případě potrestal Limberského. Proč? Matějek měl jen zlomek vteřiny na rozhodnutí a z jeho pohledu to vypadalo na faul. Také v televizi se zákrok Hušbauera zdál v prvním okamžiku jako penaltový. Až po rozfázování situace bylo zřejmé, že se plzeňský hráč až moc ochotně kácel k zemi ještě než ke kontaktu došlo. Navíc si pak nohu šikovně zahákl za sparťana. Sudímu by se v tomto případě určitě hodilo video…"

Hvědza kola - FC Hradec Králové

Na ligovou výhru čekali „votroci" jedenáct zápasů, pod koučem Jiřím Plíškem šest. Proti Brnu se to v neděli konečně povedlo. Co k výhře 2:0 vedlo? Kvalitní výkon, skvělý gólman Koubek a také bábovky a buchty servírované těsně před zápasem.

Zklamání kola - Miroslav Koubek

Trenér Mladé Boleslavi po prohře na Slovácku rezignoval. Prý nefungovala spolupráce mezi ním a lídry mužstva. Zkušení borci mu házeli klacky pod nohy. Jak začnou vládnout hráči, je to špatně. Místo odstoupení měl neposlušné jedince „vymést" z kabiny.