Týmu progresivního trenéra Romana Skuhravého se v pátek od 13 hodin postaví ve šlágru 15. kola FNL mužstvo Hradce. O jak zásadní zápas jde, potvrzuje i fakt, že duel přímo přenáší Česká televize.

Votroci tak vstoupí do zapeklitého závěru podzimu - po Opavě je čeká ještě nevyzpytatelné Znojmo. „Soupeři jsou to velmi kvalitní, ale já nemohu říct nic jiného, než že spokojenost může být pouze v případě, kdy obě střetnutí ovládneme a získáme v nich všech šest bodů,“ prohlásil záložník Marek Krátký.

To znamená nutnost uspět v Opavě. Slezský FC má však našlapaný tým – uprostřed respektovaný veterán Pavel Zavadil, v ofenzivě řádí expardubický Joel Kayamba, na křídle střelec Nemanja Kuzmanovči, na hrotu Tomáš Smola.

Přesto hradecký kouč Karel Havlíček věří, že na soka vymyslí s kolegy plán. „Poprvé nejdeme do zápasuv roli favorita,“ upozornil. „Chtěli bychom si vzít mustr z Teplic. Dobře bránit, pak věřím, že uspějeme z brejků,“ nastínil.

V Teplicích Hradec nečekaně uspěl v domácím poháru: Na hřišti ligového mančaftu si uhrál postup do jarního čtvrtfinále.

Votroci by zkrátka chtěli využít dvou nedostatků opavského soka. Zaprvé je to nečekaná nevyrovnanost, Opava rozhodně neplní roli jasného lídra soutěže. Je sice druhá, ale už třikrát prohrála. Zadruhé dostala třiadvacet branek, čímž patří mezi nejhůře bránící celky.

„V tom vidím naši šanci,“ netajil Havlíček.