,,Opět protočíme všechny zdravé hráče. Jsme po  soustředění v Ústí nad Orlicí. Chceme vidět, jak se s tímkluci po náročném týdnu poperou," poznamenal hradecký kouč Bohuslav Pilný. ,,To, že bychom v případě úspěšného výsledku proklouzli dál, samozřejmě vnímáme, ale chceme si vyzkoušet i další alternativy v sestavě," doplnil.

Do zápasu s největší pravděpodobností zasáhne také korejský obránce Čung Čchol-Un, jenž naposledy působil v thajském celku Pattaya United a na východě Čech je zatím na testech. ,,Jedná se o stopera, který má svou kvalitu. Problém je však v komunikaci. Na tomto postu potřebujete tým řídit a v tomto ohledu tu je jazyková bariéra. Uvidíme," řekl Pilný. Druhý testovaný cizinec, Kamerunec  Owona,  nezaujal.

Hradec v prvním duelu skupiny porazil brankami Haliloviče a A. Čermáka Mladou Boleslav 2:1.

Pardubice Varnsdorfu v prvním kole podlehly a dnes si s Hradcem soupeře prohodí.

Na Mladou Boleslav půjdou Východočeši od 13 hodin a v nohou budou mít pekelné dávky ze soustředění ve Špindlerově Mlýně, odkud se vrátili ve čtvrtek. „Ono se říká, že po takové tréninkové jednotce je to pak v zápase těžší, ale v minulosti jsme s prvním zápasem po soustředění problémy moc neměli. Když se pořádně rozcvičíte, není to tak zlé," říká kapitán Jan Jeřábek.

Ve Vojenské zotavovně byl se svými spoluhráči už potřetí. „A bylo to přesně tak, jak jsme čekali," usměje se. „Běžky, posilovna… Už to tam známě, překvapit nás snad ani nic nemohlo," dodal Jeřábek.

Trenér Jiří Krejčí má v týmu na testech Lukáše Mastíka, přes zimu se vrátili ještě Tomáš Dostálek a Tomáš Pospíšil. „Rádi bychom přivítali ještě nějakého zkušenějšího hráče  dopředu. Ale jestli to nevyjde, svět se nezboří," komentoval téma posily.