„V Teplicích jsem strávil tři nejdůležitější roky své trenérské kariéry. Ke klubu a k tamním lidem mám vřelý vztah. Ale situace se nyní vystupňovala pozicí obou mužstev v tabulce. My jsme potřebovali vyhrát, a proto prožívám krásné pocity," prohlásil Plíšek.

Hradci před zápasem teklo do bot, za deset kol posbíral jen osm bodů a poslední výkon na Dukle neměl ligové parametry. Proto Plíšek zavelel a hráče noc před zápasem „uklidil" na hotel.

„Možnost odjet na soustředění jsme uvítali. Cítili jsme to jako důležité a ukázalo se, že to bylo ku prospěchu," pochvaloval si.

Jeho svěřenci Teplice jasně přehráli, byli aktivnější, dravější, důraznější a góly Dvořáka a Uškoviče z penalty zvítězili 2:0. „Vyhráli jsme zaslouženě. Soupeře nepustili až na jednu výjimku do vážnější šance," těšilo Plíška.

To teplický Zdeněk Ščasný kroutil hlavou ještě dlouho po utkání. Zejména v prvním poločase jeho mužstvo jakoby na trávníku neexistovalo.

„Nepochopitelně jsme Hradci přenechali veškerou iniciativu. Vůbec jsme se nedostali do hry a soupeře nedostupovali především na stranách hřiště," lamentoval.

Ve druhé půli to bylo lepší, ale na Hradec to nestačilo. „Za stavu 0:1 mohl vyrovnat Marek Jarolím. Taková příležitost se musí proměňovat," štvalo Ščasného.