Zdá se to jako pohádka, ale proč by tomu tak nemohlo být? Fotbalisté Olympie Hradec Králové jsou po podzimu druzí a při představě, že vedoucí Jirny do druhé ligy nepůjdou, by to mohlo být klidně reálné.

Že kuklenské „šavle" mají vysoké ambice, o tom se přece ví. „Naše filozofie je taková, že se chceme prát vždy o nejvyšší mety," hlásí kouč týmu Miloš Sazima, který je zároveň předsedou představenstva klubu.

I obránce Jiří Duben se na klubovém webu zmiňoval o postupu, takže tenhle sen není žádným veřejným tajemstvím. „Nebudu chodit kolem horké kaše, do Olympie jsem šel s tím, že udělám všechno pro to, aby se postoupilo do FNL. I v kabině 
je cítit, že kluci mají hlad po úspěchu. Jdeme si za svým cílem krůček po krůčku a budeme dál bojovat," uvedl sebevědomě bek královéhradeckého celku.

V Kuklenách již před sezonou avizovali, že chtějí figurovat v horní polovině tabulky. „Druhé místo bereme jako částečné splnění úkolu. Soutěž je mimořádně vyrovnaná, každá bodová ztráta je citelná," je si vědom Sazima.

Teď jde jen o to setrvat na špici tabulky až do konce soutěže. „Určitě nechceme usnout na vavřínech," brzdí šéf klubu přílišný optimismus.

Hráčský kádr Olympie  má dostatečnou kvalitu, vždyť je prošpikován hráči, kteří mají zkušenosti s prvoligovým či druholigovým fotbalem.