1. otázka před nedělí: Bude to souboj trenérů? ANO!

V neděli nepůjde jen o bitvu hráčů na trávníku, o sebe křísnou také trenérské hlavy.

Bohuslav Pilný versus Jozef Weber.

V Hradci moc dobře vědí, že vítězství znamená obrovský bonus v postupové hře. „Ale nemůže to být z naší strany harakiri," varuje kouč „votroků".. Proto bude klíčová taktika. Kdo zvolí účinnější herní systém, bude mít ke třem bodům mnohem blíž.

Víc „hrát si" může domácí lodivod. Hradci by nevadila ani remíza. Proto Pilný může reagovat na vývoj utkání. Buď tlačit na pilu, nebo být opatrný, či vystavět taktiku na smrtících kontrech do odkryté obrany, protože Karviná potřebuje vyhrát. Jiný výsledek pro ni není příznivý. „My ale na naší hře nic měnit nebudeme. A uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Pak budeme reagovat," říká Pilný.

2. otázka před nedělí: Dostane Šisler „čočku"? ANO!

Obliba ryšavého záložníka s dynamitem v pravé noze vzala v Hradci rychle za své. Jan Šisler je mezi hradeckými fanoušky v nemilosti a zítra se může připravit na další sprchu nenávisti. Proč?

Za prvé: divný odchod. V lednu 2014 odmítl s Hradcem prodloužit kontrakt a za to byl vyřazen z A týmu. Trénoval sám. Jen běhal. „Chtěli mě trápit," prohlásil už jako hráč Brna, kam se přesunul na hostování poté, co ho z Hradce vykoupila Mladá Boleslav.

Za druhé: pod lízátky už jako hráč „škodovky" ošklivě zfauloval oblíbence Emira Haliloviče, jehož museli ze hřiště odnést na nosítkách. A fanoušci běsnili.

Dřívější vřelé vztahy jsou ty tam. Na tribunách bude Šislerovo jméno zaručeně padat hodně často.

3. otázka před nedělí: Kolik přijde na „Malšák" lidí? 3330!

Hraje se o strašně moc. Co si budeme povídat, ve hře je budoucnost obou klubů. Postup do ligy je lákavý nejenom po sportovní stránce, ale i po té ekonomické. Hrát první nebo druhou nejvyšší soutěž? To je jako nebe a dudy. Každý pokladník vám výše napsané potvrdí.

Nedělní mač bude mít pořádný náboj. Proto by se slušelo, kdyby na Všesportovní stadion přišla solidní návštěva. Hráči by si to za výkony v celém ročníku zasloužili.

Počasí fotbalu konečně přeje, zpestřit si konec víkendu zajímavých zápasem, který může hodně pobavit, je dostatečným lákadlem. „Jsme v očekávání kolik lidí nás přijde podpořit. Samozřejmě bychom si přáli co nejvíc," říká trenér Pilný. Na jeho tým se zatím moc nechodilo, návštěvy sotva přelezly tisícovku.

Co v neděli? Deník tipuje 3330 diváků.