Asim Zec však má ještě čas. Alespoň to říká trenér „votroků" Jiří Plíšek, který si osmnáctiletou  hvězdičku přivedl do Hradce v létě z bosenského NK Iskra Bugojno.

„Asim je určitě zajímavý hráč, který má velký fotbalový potenciál. To jsem již řekl několikrát a budu se opakovat i v tom, že ho čeká spousta práce a musí i nadále na sobě v mnoha ohledech hodně a hodně zapracovat," tvrdí kouč hradeckého prvoligového áčka.

Do ligy Zece zatím pustil jen na třináct minut. Více šancí  nedostal. „V současné době je pro Asima důležité, aby měl hlavně na práci klid a měl dostatečnou trpělivost nejenom on, ale i jeho okolí. Vše musí přijít ve správný okamžik. A ten přijde," odmítá Jiří Plíšek nedočkavce.

Zecovy gólové manévry neušly pozornosti skautům v Evropě, především v Německu. V Příbrami, kde útočník zazářil čtyřbrankovou smrští, seděli kvůli němu v hledišti zástupci bundesligového Leverkusenu a druholigového Aue.

„Je to běžná praxe. Skauti vytipovaného hráče sledují ve více utkáních, vidí ho na DVD i v jiných duelech. Jedná se o dlouhodobé pozorování. Minimálně půlroční," říká Julius Bielik, fotbalový agent.

Podle něj v tuto chvíli nehrozí, že by na Zece přišla nabídka a on zmizel v zahraničním klubu. „Moc toho dosud neodehrál. V jeho případě bude důležitý další vývoj a především, jak se třeba na jaře prosadí v Gambrinus lize která je kvalitou jinde než Juniorská liga. Tržní cena hráče je v tuhle chvíli velmi spekulativní," uvažuje Bielik.