Juniorská liga: FC Hradec Králové – FK Teplice 1:0 (0:0). Branka: 86. z penalty Vobejda. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (82. Kučera). Diváci: 340. Hradec Králové: Jehlička – Soukup, Zezula, Krčál, Kratochvíl – Zec (90. Týfa), Vobejda, Sixta, Kopáč (66. L. Kraják) – M. Langr (37. Kučera), Bláha. Teplice: Lukáč – Hejda (68. Kulhánek), Heger, Bubeníček, Stibor – Verbíř (88. Zigmund), Richter (83. Kodeš), Urma, Strada – Vůch, Malec (77. Kukačka).

Na Bavlně se hrál zápas rozdílných poločasů. Zatímco první byl na šance skromný, druhý nabídl divákům atraktivní kopanou, okořeněnou množstvím šancí na obou stranách a také třemi penaltami.

Hned v úvodu utkání se dostal do vyložené pozice hostující Richter, ale branku přestřelil. Po čtvrthodině hry zahrával Kratochvíl přímý kop, na něj si naběhli hned tři hradečtí hráči, přičemž nejvýše se dostal Krčál a jeho hlavičku jen s námahou „vytáhl" Lukáč na roh. Zbytek prvního poločasu se odehrál spíše mezi vápny, bez vyložených šancí. A pokud se náznaky narodily, tak prim hráli oba brankáři.

Druhý poločas začal o poznání svižněji. Hned v jeho úvodu hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop pro hosty za hraní rukou v pokutovém území. Exekuce se ujal Verbíř, kterého však Jehlička v brance domácích vychytal. Hned vzápětí se na druhé straně dostal k odraženému míči Kopáč, ale z výhodné pozice vysoko přestřelil.

Vzrušení přinesla také 53. minuta, kdy nejprve Jehlička podběhl centr z pravé strany, na brankové čáře ho zastoupil Zezula a míč z branky vyhlavičkoval. V zápase to bylo již podruhé. Na to Jehlička  pádem pod nohy Vůcha zabránil vyložené brankové příležitosti a vzápětí se hosté připravili o dobrou pozici útočným faulem. Po hodině hry napřáhl z dobrých třiceti metrů Sixta a jeho projektil „lízl" pravý horní roh Lukáčovy branky.

Dvacet minut před koncem utkání měli více ze hry hosté. Šance Verbíře a střídajícího Kulhánka volaly po zužitkování. Závaru před Jehličkou nedokázal využít ani Richter a také jeho technická střela o pět minut později skončila pouze na břevně hradecké svatyně.

Rozhodnout mohl v 79. minutě  Zec, který zahrával penaltu za faul na pronikajícího Kučeru, ale bosenský mladík napodobil teplického Verbíře a stejně jako on pokutový kop neproměnil. Vzápětí šli domácí do deseti. To Kučera zezadu podrazil unikajícího Richtera a po zásluze inkasoval červenou kartu.

Kdo čekal, že to „votroci" v oslabení zabalí, ten se mýlil. Bylo to přesně naopak. Sixta z boku pronikal do soupeřova vápna a byl hostující obranou opět faulován. K provedení pokutového kopu se postavil Vobejda, jenž se již tentokrát nemýlil a zajistil Hradci vedení 1:0.

V závěru utkání měli hosté sice územní převahu, ale do další příležitosti se již nedostali. Tři body tak zůstaly na Bavlně. „Votroci" se tímto výsledkem vyhoupli do horní poloviny tabulky.

Jaroslav Veselý, trenér FC Hradec Králové: „Musím říct, že jsme byli svědky bláznivého zápasu. Tři penalty a jedno vyloučení, to pro Juniorskou ligu není zcela běžné. Co se týká samotného průběhu zápasu, tak v prvním poločase se střídaly úseky, kdy bylo jedno nebo druhé mužstvo na míči a hra se odvíjela spíše ve středu pole. Ve druhé půli byly lepší Teplice, které neproměnily několik velmi dobrých příležitostí včetně penalty. My jsme skrz bojovnost a větší zarputilosti doslova tři body vydřeli. Vyhrálo šťastnější mužstvo, ale na druhou stranu se nám vrátily nešťastně ztracené body z domácího utkání s Olomoucí a na Slovácku, kdy jsme si nezasloužili prohrát. Ale takový je někdy fotbal."