Vaněček působil v druholigovém Hradci Králové dva a půl roku, v jeho dresu odehrál 54 zápasů a dal 22 branek. Zlomenina kotníku na jaře 2014 ho na půl roku vyřadila ze hry. V této sezoně nastoupil k jedenácti zápasům, v nichž se trefil jednou.

"David odvedl v Hradci Králové kus práce. Měl lví podíl na návratu 'votroků' do první ligy. Po zranění, které utrpěl na jaře 2014, se však do sestavy dostával těžko. David má v současné chvíli vyšší ambice, než mu je náš klub schopen nabídnout, proto odchází," uvedl na klubovém webu královéhradecký trenér Bohuslav Pilný.

Nové tváře v Hradci: Krátký a Prajza

Hradec Králové - Dvě posily pro jarní boje ve Fotbalové národní lize hlásí Hradec Králové. S momentálně čtvrtým týmem tabulky se do zimní přípravy, která začíná v pondělí 4. ledna, zapojí Marek Krátký z Teplic a Jakub Prajza ze Slovácka. Ten je však na zkoušku.

Dvaadvacetiletý Krátký, který má za sebou hostování v pražské Spartě a v Ústí nad Labem, naskočil do 14 prvoligových zápasů. Do Hradce přichází z Teplic na přestup.

„Marek je mladý, perspektivní hráč, který je použitelný na kraji hřiště a může nastoupit jak v obraně, tak v záloze. Viděl jsem ho několikrát, naposledy, když nastoupil za juniorku Teplic tady v Hradci. Tam jsem se definitivně přesvědčil, že by nám mohl pomoci. Jsem rád, že jeho přestup se dotáhl úspěšně do konce," uvedl hradecký trenér Bohuslav Pilný.

Stejně starý Prajza v lize nastoupil ke čtyřem utkáním. 
K „votrokům" ovšem přichází na testy. „Jakub je na doporučení manažera. Chceme ho vyzkoušet na kraji obrany. Během přípravy se teprve rozhodneme," řekl Pilný.