Fotbalový krajský přebor jde pomalu do finiše. O víkendu bylo na pořadu už 28. kolo. Jaké bylo z pohledu okresních mužstev? Chlumec, Libčany a Nový Bydžov spojoval stejný výsledek, všechny tři tyto týmy zvítězily jednoznačně 3:0. Dva body si připsala hradecká Slavia. Třebeš a Vysoká nebodovaly.

Zřejmě nejcennější výhru slavili Chlumečtí, neboť si ji přivezli z (dříve) horké jičínské půdy. Vedle tříbodového zisku těší i fakt, že se daří zabudovávat do sestavy mladé hráče. „Snažíme se o to a jsem moc rád, že kluci to zvládají,“ přikyvuje Martin Firbacher, sportovní ředitel klubu. Jeden z mladíků, Vojtěch Kycelt, vstřelil první gól v kategorii mužů.

Libčany si v přímé bitvě o druhé místo poradily doma s Kostelcem nad Orlicí. Na trefu v úvodu navázaly před 350 diváky dvěma přesnými zásahy v závěru zápasu.

To hráči RMSK Cidlina nakročili k úspěchu v utkání s Rychnovem hned v úvodní čtvrthodině, kdy dvakrát rozvlnili soupeřovu síť. Stvrzenku dali po hodině hry. „V první půli jsme hráli podle představ. Druhý poločas už byl dnem otevřených dveří na obou stranách, bránili snad jen brankáři. Na hřišti vládla anarchie. Divákům se tento fotbal musel líbit,“ podotkl Petr Průcha, lodivod novobydžovského celku.

Slávisté v Novém Městě nedávali šance, a tak museli vzít zavděk alespoň dvoubodovou výhru po rozstřelu.

Třebeš předvedla velmi dobrý výkon na trávníku vedoucího Náchoda. Ještě v 66. minutě to bylo 1:1, ovšem favorizovaní domácí v závěru přidali tři góly, z toho dva z penalty.

Špatný výkon podala Vysoká, jež si odvezla z vrchlabské umělky „bůro“.

Krajský přebor ve fotbale: TJ Jiskra Hořice - TJ Lázně Bělohrad.
Krajský přebor: Bělohrad pálil v derby, řádili i střelci Vrchlabí