Správné nastavení pracovního prostředí je pro budoucí úspěch jakékoliv firmy v jakékoliv oblasti podnikání zásadním předpokladem. Nejde jen o dodržování zásad a principů, na jejíž základech by úspěšná firma měla stát. Úspěch v byznysu se odvíjí od správného klimatu uvnitř organizace. 
Jinými slovy, nikdo se nesmí spokojit s tím, co je.
Jinak je to začátek konce.

To samé platí ve sportu. Kdo přestane pracovat 
a ustrne, čeká ho sešup dolů.

Mám pocit, že tohle naprosto přesně pochopili 
v Hradci Králové. V sobotním večeru spráskali uhrančivým způsobem Příbram 2:0, i když výsledek měl být z hlediska předvedené hry a počtu šancí tak 5:0 nebo 6:0. Po šesti kolech jsou na devíti bodech 
a na sedmém místě tabulky.

Přesto jejich trenér Bohuslav Pilný nepropadá falešné euforii a na tiskové konferenci pár minut po utkání hlásí do naježených diktafonů, že „v žádném případě se nesmíme uspokojit, jinak by mohl nastat problém. Pokud budeme pořád pokorní, budeme pracovat a hráči budou hrát na hranici svých možností, pak jsme konkurenceschopní. Jestliže se ale budeme chovat opačně, vytrestá nás to."

Vypadá to, že na stejné vlně s trenérem jedou i hráči. Minimálně to vyplývá z jejich pozápasových komentářů. Jestliže v Hradci vydrží pozitivní pracovní nálada do dalších týdnů a měsíců, mohou časem slavit výhry nad mnohem kvalitnějšími týmy, než jakým je současná Příbram.