V dresu Bohemians Praha, kam přišel v létě, už stihl dát dva góly, v minulém kole takhle potopil Vltavín. I v sobotu v Pardubicích byl blízko branky, ale jeho akrobatické zakončení kolenem zastavilo břevno.

Vypadá to, že skok o tři soutěže výš vám vůbec nečiní problém?
Souhlasím. Myslím si, že jsem si zvykl docela rychle. Ještě by to chtělo vylepšit souboje, ale na tom se musí pracovat delší dobu.

Takže v důrazu a tvrdosti pociťujete největší rozdíl?
Ano. Právě v té soubojovosti. Už to jsou chlapi a druhá liga je mnohem tvrdší než nižší soutěže.

Váš přestup z hradecké Olympie ještě není stvrzen. Jak to s vámi nyní vypadá?
V Bohemce jsem na hostování do 15. září a pak uvidím podle toho, jestli mi ve škole dají individuální plán. Jsem ve čtvrtém ročníku gymnázia a podle toho se rozhodnu.

Asi by bylo lákavé živit se fotbalem, když už ta šance přišla. Vždyť minulý rok na podzim jste ještě kopal Českou ligu dorostu v hradecké Olympii a jaro za dospělé v krajském přeboru. 
Co se vám nyní honí hlavou?
Nijak to nehrotím. Teď  si to chci zkusit, a když se dohodnu ve škole, tak se do toho dám pořádně. I teď  pracuju naplno, ale když se to vyřeší se školou, bude to ještě lepší.

Snil jste o tom, že z vás jednou bude profesionální fotbalista?
Právě že vůbec. Dokonce jsem si říkal, že v Olympii si mě už nikdo nevšimne. 
A přišlo to.

V létě prý o vás měly zájem i Slovan Liberec a FC Hradec Králové. Proč jste nakonec zamířil do druholigového Střížkova?
Kluby se přihlásily, ale jednalo se o juniorské soutěže. Já jsem chtěl zkusit hrát už za chlapy. Myslím si, že je to pro mě lepší. Juniorská liga je dobrá, ale pořád je to dorostenecký fotbal.

V týmu střížkovských Bohemians jste se rychle zabydlel. Pomohlo vám, že tam spolu s Karalem, Faltusem či Ptáčkem tvoříte hradeckou kliku a z východních Čech je i trenér Sazima?
Zcela určitě. Pomohlo mi líp se dostat do party. Jelikož nás bylo víc, tak jsme se tam lehčeji vsunuli. I když je pravda, že v létě přišlo na Bohemku víc nových hráčů.

Zatímco váš fotbalový vývoj jde nahoru, Bohemka tápe. Vyhráli jste pouze před týdnem 
nad Vltavínem (3:0). V Pardubicích jste po Frýdku-Místku (1:5) 
a Vlašimi (0:4) schytali už třetí podzimní debakl (1:5)…
V tomto zápase jsme nesplnili to, co jsme si říkali – že pohlídáme dlouhé balóny. To se nám nepodvedlo. První dva góly jsme dostali po takových akcích. Snad se zvedneme. Víme, že v sezoně musíme nasbírat třicet bodů, abychom byli v pohodě. Teď v Pardubicích jsme nedoufali, že dostaneme zase takový debakl, ale bohužel, stalo se…