JUNIORSKÁ LIGA

Dukla Praha jun. FC Hradec Králové jun. 3:1 (1:0). Branky: 22. Ouedraogo, 57. Mazánek, 59. Milec 86. z pen. Hofman. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Hradec: Koubek Doležal, Krčál, Hock, Bodlák Shejbal (58. Krolop), Schwarz (82. Malý), Novotný (68. Kopáč), Štulajter, Ptáček (68. Furik) Zec.

Do zápasu vstoupili svěřenci trenéra Luboše Prokopce aktivně, ale střelecké pokusy Shejbala a Zece skončily vedle domácí branky. Ve 22. min. po hrubé chybě Novotného postupoval sám na Koubka domácí Kotlík, hradecký gólman stačil jeho střelu vyrazit, ale na dorážku Ouedraoga již byl krátký 1:0. Do konce poločasu se hrál vyrovnaný fotbal, dalších branek se však diváci nedočkali.

Úvod druhého dějství patřil jednoznačně „votrokům", kteří dostali Duklu pod tlak a vyrovnávací gól visel ve vzduchu. Velmi dobré příležitosti v podání Zece, Ptáčka a Štulajtera zůstaly nevyužité a tak přišel trest. V 57. min. po rychlém protiútoku zvýšil Mazánek na 2:0 a o dvě minuty později upravil Milec na 3:0.

Hradečtí fotbalisté se nechtěli s nepříznivým stavem smířit a do konce utkání se hrálo prakticky na jednu branku. Střely Ptáčka, Kopáče a Štulajtera však skončily v rukavicích domácího gólmana Tetoura, Štulajter navíc ještě nastřelil břevno. O kosmetickou úpravu skóre se tak postaral až čtyři minuty před koncem z penalty Hofman 3:1.

Luděk Jelínek, asistent trenéra FC Hradec Králové: „Zápas se mi těžko hodnotí. Když se podívám na počet šancí, tak jsme si jich vypracovali daleko více než domácí celek. Tentokrát jsme však propadli v efektivitě. Navíc jsme udělali spoustu chyb v rozehrávce, které Dukla dokázala potrestat."

Nápravu mohou „votroci" udělat už v pondělí, kdy od 17 hodin přivítají na nově zrekonstruovaném hřišti u Bavlny pražskou Slavii.

Jan Skalička