Dvakrát odložené úvodní utkání čtvrtfinále MOL Cupu mezi fotbalisty Hradce Králové a Mladou Boleslaví se ve středu konečně uskuteční. Předpověď počasí je optimistická. Ve středu má být slunečno, teploty se nemají dotýkat bodu mrazu. Utkání začne na Všesportovním stadionu v 17 hodin.

Dvakrát se připravovali na prvoligového soka. Dvakrát zbytečně. Jednou byl duel odložen kvůli silně podmáčenému terénu, minulý týden zase vydatně sněžilo… Třetí pokus by se měl již povést. „Potřebujeme, aby se utkání odehrálo. Kluci nemají zápasovou zátěž," pronesl kouč Bohuslav Pilný.

Třetí tým Synot ligy má v nohou pět soutěžních duelů, Hradec Králové pouze jeden. Ten sobotní s rezervou Olomouce, kterou bezpečně porazil 3:0. „Byl to první zápas. Ten je vždycky hodně důležitý. Je to dobrý start, ale nic víc to pro nás neznamená," zůstal na zemi Richard Jukl, místopředseda představenstva FC Hradec Králové.

Ve středu čeká na „votroky" mnohem těžší prověrka.

Legendu zboural na tréninku Trubač
Ladislav Škorpil.Trenérská legenda Ladislav Škorpil leží od minulého týdne ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Během tréninku ho velmi nešťastně zranil mladíček Daniel Trubač. Kouč, jenž loni v červnu oslavil sedmdesáté narozeniny, má prasklé ramínko u pánve. Ve vzduchu visí operace…
Byla to neuvěřitelná shoda náhod. Hlavní trenér hradeckého A týmu Bohuslav Pilný požádal Škorpila, aby v době jeho nepřítomnosti u mužstva (Pilný studuje nejvyšší trenérskou licenci), dohlížel na tréninkové jednotky. Škorpil kývl. Klub chtěl návrat trenérského barda zdokumentovat na fotografiích, ale ve chvíli, kdy člen marketingu cvakal spouští a Škorpila si šteloval do záběru, do něj nechtěně v plné rychlosti narazil Trubač. Lapálie byla na světě. Šedovlasý kouč byl ihned převezen do fakultní nemocnice.
„V těchto dnech se řeší, jestli pan Škorpil podstoupí operaci, nebo se jeho zranění bude léčit konzervativně. V jeho věku je to velmi nepříjemné, ale on je životní optimista, zvládne to. Všichni v klubu mu přejeme brzké uzdravení," řekl Deníku Richard Jukl.