Jak by ne. V jednatřiceti letech to pro něj byla premiéra na prvoligové lavičce. A vítězná! „Tenkrát byla úplně jiná situace. Hráli jsme o záchranu a moc potřebovali vyhrát," vzpomíná mladý hradecký lodivod.

Pohříchu to však bylo jeho doposud jediné prvoligové vítězství. Hradec už další zápasy nezvládl a z elitní soutěže se po třech letech pakoval.

Moc dobře si na negativní bilanci s nováčkem Synot ligy pamatují v Teplicích.

„Extra se nám proti nim nedaří," přikyvuje křemičitý obránce Tomáš Vondrášek v rozhovoru pro klubový web. „Každopádně to budeme chtít změnit. Uděláme všechno pro to, abychom  v Hradci vyhráli. Přípravu jsme měli dobrou 
a formu chceme potvrdit hned v prvním zápase."

V sezoně 2011/12 zvítězili „votroci" doma 3:2, ze Stínadel si už na podzim  přivezli senzační výhru 3:0. O rok později se historie opakovala. Tým tehdejšího trenéra Plíška v krásné domácí přestřelce vyhrál 3:2, na jaře už pod Prokopcem zvítězil 2:0.

„Hlavně u nich nám to nejde. Možná je na vině i stadion. Všechno je opticky hrozně veliké,  tribuny jsou od trávy docela dost vzdálené. Je to tam takové nesympatické," šklebí se Vondrášek. „To nás ale nesmí rozhodit. Hraje se na hřišti a my tam budeme chtít odvést co nejlepší výkon."

K tomu Teplicím jistě pomůže uzdravený kanonýr 
Aidin Mahmutovič. „Začátek ligy je vždycky těžký, je skoro jedno, s kým hrajeme. V Hradci chceme vyhrát," vyslovil přání bosenský útočník.