Hradec Králové – Táborsko 2:2 (0:2)

Hradecký dres poprvé oblékli Kulič s Hájkem, kvůli potížím s achilovkou naopak  nemohl nastoupit Žondra. Jeho testování se tak odkládá. ,,Odjel domů, je potřeba, aby si zranění pořádně doléčil. Pak se uvidí," upřesnil kouč Jiří Plíšek.

Prvoligový tým měl po celý zápas více ze hry, v prvním poločase však doplatil na horší důraz při standardních situacích. Soupeř z nich vstřelil obě branky. Nejprve se po rohu ze skrumáže prosadil Mach, těsně před přestávkou pak Koubka přehlavičkoval Presl. Slibné šance na hradecké straně naopak neproměnili Hochmeister a Zec.

Po přestávce se Východočeši přeci jen dočkali. Nejprve snížil tečovanou střelou Zelený a na konečných 2:2 upravil pohotovou trefou ze šestnáctky Harba.

,,Oba celky šly do utkání v únavě a protočily všechny hráče. Byl to klasický zápas na úvod přípravného období. Herně jsme měli navrch, ale inkasovali po standardních situacích. Ve druhém poločase jsme se už gólově prosadili," zhodnotil Plíšek středeční duel.

Fakta – branky: 63. Zelený, 82. Harba – 26. Mach, 45. Presl. Rozhodčí: Lerch. ŽK: 0:2. Diváci: 40. Sestava Hradce – I. pol.: Koubek – Plašil, Hochmeister, Fukal, Hájek – Halilovič, Šisler, Schwarz, Štěpán – Kulič, Zec. II. pol.: Ottmar – Holeš, Jánošík, Pávek, Poděbradský – Rezek, Strnad, Schwarz, Zelený – Harba, Voltr.

V sobotu se ,,votroci" střetnou v Edenu s Duklou Praha (14.30), v neděli pak před odjezdem na soustředění do jabloneckých Břízek se Žižkovem (11.00). ,,V těchto zápasech už hráči dostanou větší časový prostor," předeslal Jiří Plíšek.