Krýt záda mu nově bude sportovní ředitel Róbert Barborík, bývalý šéf hradecké fotbalové akademie. Ladislav Škorpil se přesouvá na pozici hlavního skauta klubu a manažera převýšovské farmy.

„Veškeré kompetence a zodpovědnost za sportovní úsek našeho klubu přebírají trenér Prokopec a manažer Barborík," uvedl generální ředitel Richard Jukl.

Na prahu druholigové sezony tak dochází k řadě významných změn: připravte se, nová éra začíná!

V kádru „votroků" došlo k rozsáhlým změnám. Po sestupu z ligy mužstvo opustili slovenští hráči Peter Jánošík a Dušan Uškovič, jenž zamířil na testy do Mladé Boleslavi. Stejným směrem se vydal i rychlonohý záložník Vojtěch Štěpán. Do svých mateřských klubů zamířili stoper Tomáš Hájek (Zlín) a útočník Vojtěch Hadaščok (Liberec).

Dále skončili defenzivní  hráči  Michal Pávek a Tomáš Strnad. Druhý jmenovaný se však bleskurychle přesunul do nové role –  stal se kondičním trenérem a fyzioterapeutem.

A teď novinky: už v minulém týdnu klub oznámil příchod útočníka Krajáka, dalšími nováčky jsou útočník Libor Tafat z Chomutova a slovenský záložník Marian Ferenz z Dubnice.

Z farmářského Převýšova přichází na zkoušku středopolař Jakub Urbanec a z Pardubic se vrací odchovanec Jan Hodas. Z juniorky naskočila do přípravy hned pětice hráčů – Matěj Bodlák, Marian Hock, Jakub Novák, Martin Kopáč a David Sixta. S mužstvem trénuje také trojice bosenských fotbalistů (Harba, Halilovič a Zec).

„Votroci" mají velmi atraktivní kalendář přípravných střetnutí. Hned na úvod, už v příštím týdnu, je čeká dvojzápas se slovenskými mužstvy. Příští pondělí se utkají s Trenčínem, o tři později vyzvou v Litomyšli úřadující mistra Slovan Bratislava.

„Využili jsme nabídky pořadatele Československého fotbalového týdne a v rámci tohoto projektu sehrajeme tyto dvě střetnutí," pochvaluje si dvojutkání sekretář klubu Martin Černík.

Další těžká prověrka čeká na Východočechy 7. července, kdy se  v Horních Počernicích utkají se Slavií Praha.

Již tuto neděli odjedou „votroci" na šestidenní kemp do Sporthotelu Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí. Druhá fotbalová liga začne o víkendu 27. – 28. července.

Kádr „votroků" – brankáři: Koubek, Lindr, Ottmar, Jehlička; obránci: Holeš, Bodlák, Plašil, Hochmeister, Hock, Klapka, Novák, Zelený, Poděbradský; záložníci: Šisler, Janoušek, Harba, Halilovič, Schwarz, Kopáč, Malinský, Kraják, Urbanec,  Sixta, Shejbal; útočníci: Hodas, Kulič, Voltr, Ferenz, Tafat, Dvořák, Zec.

Přípravná utkání FC Hradec Králové
24. června: Hradec Králové – Trenčín (18.00, Svitavy)
27. června: Hradec Králové – Slovan Bratislava (18.00, Litomyšl)
3. července: Dukla Praha – Hradec Králové (11.00, Nymburk)
7. července: Slavia Praha – Hradec Králové (17.00, Horní Počernice)
10. července: Hradec Králové – Bohemians 1905 (17.00 Opatovice n. L.)
13. července: MFK Chrudim – Hradec Králové (17.00, Chrudim)
20. července – 1. kolo Poháru České pošty: ??? – FC Hradec Králové