I. liga U19: FC Hradec – Olomouc 0:0. Rozhodčí: Kubr. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Hradec: Ordelt – Strasser, Vyšehrad, Václavek, D. Drozd – Hrabar, Trubač (60. Kraják), Heger, Zdržálek – Zbudil (70. Dočekal), Vágner (81. Korčák).

I bod se počítá. Na Bavlnu totiž přijel zatím nejlepší tým, se kterým se „votroci" na jaře utkali. Hanáci bojují o nejvyšší příčky, v jejich sestavě bylo několik reprezentantů a bylo vidět, že si chtějí odvézt všechny body.

Už v 5. min. hlavičkoval těsně vedle Ordeltovy svatyně hostující Kotouček. O dvě minuty později se před hradeckou brankou ocitl Vichta, ale gólman Ordelt spoluhráče podržel a jeho nebezpečno střelu stačil nohou vyrazit.

S přibývajícím časem domácí celek hru v poli vyrovnal a dostával se do nadějných příležitostí. Nejprve hlavička Drozda skončila v rukavicích brankáře Neuera. Ve 23. min. se ve vápně šikovně uvolnil Zdržálek, ale z následného centru nic nebylo, protože chybělo přesnější a důraznější zakončení.

Největší šanci celého zápasu měl Hradec ve 27. min., kdy se  po spolupráci Vágnera s Drozdem druhý jmenovaný ocitl zcela sám před gólmanem Sigmy, ale jeho střela šla těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se do přestávky dvakrát gólově neprosadil Vichta. Nejprve netrefil branku a v předposlední minutě prvního dějství mu ve skórování zabránil včasným vyběhnutím Orcelt.

Po změně stran byli hosté aktivnější a „votroky" začali přehrávat. V 62. min. po zbytečné ztrátě ve středu hřiště podnikla Sigma rychlý brejk, který zakončoval Kotouček, ovšem mířil těsně vedle branky.

Obrovské štěstí stálo při domácích v 67. min., kdy střela Bzirského skončila na tyči. V 90. min. mohlo nakonec uhodit na druhé straně. Vyšehrad rychle rozehrál standardní situaci, míč se dostal ke střídajícímu Korčákovi, který se řítil na Neuera, ale gólman Hanáků výborným zákrokem změnu skóre nepřipustil.

Milan Frimmel, trenér Hradce: „Musím říct, že Olomouc byla nekvalitnější soupeř, proti kterému jsme na jaře hráli. První poločas byl celkem vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Naši největší příležitost promarnil Drozd, který se po pěkné kombinaci dostal až před brankáře, ale jeho střela šla těsně vedle. Olomouc naopak těžila ze standardních situací. Sportovně musím uznat, že nás hosté ve druhé půli přehrávali, ale až na jednu výjimku se do vyložených šancí nedostali. V příštím kole zajíždíme v sobotu do Ostravy."

Jan Skalička