Po roce a půl se zase s chutí vykoupali v euforii.

Fotbalisté Hradce Králové prožili během páteční teplé noci další zápas, na který nezapomenou. Dvořákovým gólem z penalty porazili Spartu 1:0. Podruhé během osmnácti měsíců!

Nikdo z ligy se takovou bilancí nemůže pochlubit.

Vedeni výtečným kapitánem Milanem Fukalem, bývalým sparťanem, který nedal v ostře sledovaném souboji Kweukemu ani „čuchnout“.

„Jsem zvědavý, kam nás Milan vezme. Říkal, že když vyhrajeme, pozve celý tým na večeři. Doufám, že to dodrží. Asi si dáme těstoviny,“ smál se jediný střelec zápasu Pavel Dvořák. A pak s lišáckým výrazem dodal: „Ne, spíš si objednáme něco, co před zápasem nemůžeme.“

Po utkání mu už bylo hej, ale před penaltou za „červený“ faul Vidličky na pronikajícího Štěpána mu dobře nebylo.

K exekuci se postavil po menší pauze. Sparťanům se verdikt nelíbil a protestovali. Doba před kopem se protivně natahovala.

„Asi bych radši kopal o chvíli dřív. Čekání bylo nepříjemné. Nejdříve bylo fajn, že jsem se mohl zklidnit, ale pak už to bylo dlouhé. Jinak  nervózní jsem moc nebyl,“ říkal nejlepší střelec „votroků“ s pěti brankami.

Pak se rozběhl, vystřelil. Lidé na tribunách stáli, mlčeli, a pak vybuchli v extázi.

Góóóól.

„Věřil jsem, že Švenger někam skočí, tak jsem to dal doprostřed. Soustředil jsem se, aby mi neujela stojná noha. Vyšlo to,“ líčil.

Stejně jako celému týmu.

Fukal vygumoval Kweukeho, Černý dřel do úmoru, Štěpán okolo mátožných sparťanů poletoval jako motýl a uvážlivý kouč Václav Kotal se usmíval…
Idylka.

„Každého trenéra těší vítězství nad Spartou, snad jsme ligu zdramatizovali,“ přemýšlel hradecký stratég.