Po stejném výsledku byli úspěšní i tentokrát na severu Moravy. Tři body pro ně mají doslova cenu zlata.

I. liga dorostu U19

MFK OKD Karviná – FC Hradec Králové 2:3 (2:1). Branky: 19. Řapek, 35. Pavelka – 33. Trubač, 75. Breda, 81. Zorvan. ČK: 0:1 (89. Vobejda po 2. ŽK). FC Hradec: Jehlička – D. Drozd, Zezula, P. Drozd, Kratochvíl – Breda, Trubač (87. Zbudil), Vobejda – Heger (56. Hlavsa), Zorvan (90. Václavek), Šnejdr (67. Zdržálek).

„Votroci" vstoupili do zápasu s velkou chutí. Bylo vidět, že chtějí odčinit debakl 0:5 z minulého kola v Jihlavě. Již v 1. min. centroval před domácí branku D. Drozd, ale Šnejdr na míč nedosáhl. Ve 14. min. se po parádní kombinaci a centru Trubače ve stoprocentní šanci ocitl znovu Šnejdr, avšak odkrytou branku minul.

Pravidlo nedáš – dostaneš platilo i tentokrát. O pět minut později domácí zahrávali standardní situaci, k odraženému míči se dostal Řapek a nedal Jehličkovi šanci – 1:0. Ani po inkasované brance svěřenci kouče Frimmela nepolevili v aktivitě a na konci půlhodiny hry byli blízko vyrovnání. Po zpětné přihrávce Zorvana měl gól na kopačce Breda, jenže míč napálil jen do domácího brankáře. Ve 33. min. už však na hradecké střídačce propukla radost, jelikož parádní přihrávku za obranu zužitkoval Trubač – 1:1.

Radost hostů však trvala pouhé dvě minuty, neboť po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Pavelka, jenž zvýšil na 2:1. V úvodním dějství tak domácí vytěžili z minima maximum.

Hned po přestávce mohl po přihrávce Bredy vyrovnat Heger, ale karvinský gólman včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal. V 63. min. zamotal domácí obraně hlavu Hlavsa, který přešel přes tři protihráče, předložil míč Šnejdrovi, ale tomu zkrátka nebylo souzeno, aby v tomto zápase skóroval – branku přestřelil.

V 75. min. dlouhý pas Kratochvíla prodloužil Zorvan na Bredu, jenž křižnou střelou vyrovnal na 2:2. O šest minut později Hlavsa nacentroval do vápna Karviné, následná střela Trubače byla zblokovaná, ale k odraženému míči se dostal Zorvan, který jej pohotově doklepl do branky – 2:3.

V hektickém závěru se po Bredově přiťuknutí Trubač snažil přehodit brankáře, avšak v poslední chvíli mu míč utekl do zámezí. Ve třetí minutě nastaveného času unikl domácí obraně Zbudil, ale jeho pokus skončil vedle branky. Aby toho nebylo málo, chvíli předtím musel po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy hradecký Vobejda.

Václav Pišta, asistent trenéra FC Hradec Králové: „Do zápasu jsme doslova vlétli a hned v úvodu jsme si vypracovali několik velmi dobrých příležitostí, které jsme však neproměnili. Vrcholem našeho tlaku pak byla snad tisící šance Šnejdra, ale ani ta gólem neskončila. Do konce poločasu jsme bohužel dvakrát inkasovali, a to vždy po odražených míčích. Naštěstí se prosadil Trubač, jenž udržel naše naděje na dobrý výsledek. Ve druhém poločase jsme ještě zvýšili naši aktivitu a zpřesnili jsme finální fázi našich útočných akcí. Přišlo zasloužené vyrovnání Bredy a vedení na naši stranu strhl Zorvan. Tentokrát jsme celý zápas byli jednoznačně lepším mužstvem, a to ve všech činnostech. Konečně jsme dokázali velmi dobrý herní projev a převahu v utkání vyjádřit i gólově, a tak si odvážíme nesmírně cenné tři body, které jsou zcela zasloužené."

Podzimní derniéru absolvují dorostenci FC Hradec Králové ve středu 4. prosince, kdy na umělé trávě v Chudonicích přivítají 1. FK Příbram. Začátek zápasu je ve 12 hodin.   (js)