Stroj se rozjíždí, favorit ligy letí tabulkou vzhůru. Po třetím vítězství v řadě zaparkoval Hradec Králové už na 6. místě tabulky Fotbalové národní ligy a tragický úvod sezony je rázem zapomenutý.

Ve Varnsdorfu to byla od Prokopcova souboru čistá práce. Za čtyřicet minut vedl 2:0 a byl klid, který se ještě zvýraznil po vyloučení Cany v 56. minutě. Jako první pálil do černého veterán Marek Kulič, po něm se stejně chladnokrevně zachoval také střelecký ďábel posledních týdnů David Vaněček a třetí „kus" přidal znovuzrozený záložník Jiří Janoušek.

„Jeli jsme sem s respektem, ale od 20. minuty jsme začali hrát velmi dobře a dali dva góly. Klíčovým momentem bylo břevno za stavu 2:0, ale i tuhle těžkou chvíli jsme přečkali," spokojeně hlásil hradecký kouč Luboš Prokopec.

Útočná dvojice „votroků" Kulič – Vaněček nabrala zběsilé tempo. Díky jejich pohodě a přesné koncovce se Hradec vyhrabal ze srabu, do něhož spadl po úvodních třech kolech, kdy uklohnil jediný bod za remízu s Pardubicemi.

Od té chvíle za to ofenzivní jednotka pořádně vzala. Během dalších tří duelů se prosadila celkem sedmkrát, Vaněček dal pět branek, Kulič dvě. A i Varnsdorf  na vlastní kůži pocítil jejich formu.

„Čím víc toho spolu odehrají, tím budou ještě nebezpečnější," míní Prokopec.

Na severu Čech to „votrokům" klapalo i v obraně. Domácí za celý zápas prakticky nepustili do vážnější šance a Jiří Lindr si mohl poprvé v sezoně zapsat utkání, v němž nepustil ani jednu branku. „Udržet čisté konto bylo pro nás strašně důležité," potvrdil trenér „votroků".

FK Varnsdorf - FC Hradec Králové 0:3

Fakta – branky: 27. Kulič, 40. Vaněček, 68. Janoušek. Rozhodčí: Ardeleánu – Hrabovský, Fišer. Žluté karty: 1:1 (Cana – Šisler). ČK: 1:0 (56. Cana). Diváci: 950. Poločas: 0:2.
Varnsdorf: Porcal – Kotiš, Filip (46. Kouřil), Cana, Končal, Volf (58. Jakobovský), Šraga, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy (47. Mikinič), Schubert. Trenér: Frťala.
FC Hradec Králové: Lindr – Plašil, Rolko, Šisler, Poděbradský – Malinský (75. Kraják), Janoušek, Kučera (88. Sixta), Zelený – Vaněček, Kulič (82. Schwarz). Trenér: Prokopec.

Hvězda zápasu

Útočník Hradce Králové MAREK KULIČ. Během úvodních čtyřiceti minut vstřelil první gól a na druhý elegantně přihrál kanonýrovi posledních týdnů Davidu Vaněčkovi.

Moment zápasu

PAS ZELENÉHO. Běží 27. minuta, dopředu se hrne Zelený, projde až před gólmana, ale místo zakončení geniálně osloví vpravo nabíhajícího Kuliče, který se do prázdné branky nemůže zmýlit.