Svěřenci Luboše Prokopce dokázali díky zlepšenému výkonu ve druhé půli přivézt tři body, které v konečném účtování mohou sehrát velkou roli. Druhá Slavia doma podlehla Jihlavě a na „votroky“ ztrácí už šest bodů. Souboj mladších dorostenců skončil těsnou výhrou Baníku.

STARŠÍ DOROST

Baník Ostrava – FC Hradec Králové 1:2 (0:0). Branky: 89. Jurča – 60. Hodas, 67. Dvořák.
FC Hradec: Knobloch – Holeš, Petrášek, Novák, Malý – Krolop (89. Doležal), Dvořák (78. Faltus), Hock, Ptáček – Hodas (86. Petřík), Kopáč.

V prvním poločase měl více ze hry domácí Baník. Největší nebezpečí hrozilo především z kopaček Jurči a Tobiáše. Naštěstí neměli dobře seřízená mířidla, a tak jejich střelecké pokusy létaly vedle nebo nad Knoblochovu branku.

„Votroci“ si v prvním dějství vypracovali pouze dvě příležitosti. Už ve 3. minutě střelu Dvořáka srazila domácí obrana na roh a ve 35. minutě hlavičkoval Ptáček do břevna.

Po změně stran zapnuli svěřenci Luboše Prokopce na vyšší obrátky, a bylo to znát. Začali lépe kombinovat a získali územní převahu. Pokusy Krolopa, Kopáče ani Ptáčka gólem ještě neskončily.

Radost „votroků“ poprvé propukla po hodině hry, kdy centr z pravé strany domácí brankář Matějka jen vyrazil k nohám Hodase a hradecký útočník bez větších problémů uklidil míč do sítě – 0:1.

V 67. minutě po krásné akci vysunul Krolop do úniku Ptáčka, jeho lob skončil na břevně, ale odražený míč se dostal k nekrytému Dvořákovi, jenž hlavou upravil na 0:2. Domácí korigovali výsledek v předposlední minutě ze standardní situace – 1:2.

Luboš Prokopec, trenér FC Hradec Králové: „První poločas naši kluci prospali. S jejich výkonem nemohu být spokojen. Díky tomu, že měl Baník nepřesnou mušku, byl bezbrankový stav. Po přestávce se náš výkon výrazně změnil. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení a dá se říci, že jsme zvládli i závěr. Škoda, že se nepodařilo udržet čisté konto. Tři body jsou cenné, na Baníku se nám podařilo vyhrát po mnoha letech.“

MLADŠÍ DOROST

Baník Ostrava – FC Hradec Králové 2:1 (1:1). Branka Hradce: Drozd.
FC Hradec: Zavřel – Štěpán, Pluhovský, Drozd, Žahourek – Hrubý (58. Landa), Brabec, Paulů, Bönisch (70. F. Langr) – Hanich, Cvejn (77. Kopřiva).

Michal Stříž, trenér FC Hradec Králové: „První půle byla vyrovnaná. Po přestávce jsme převzali iniciativu. Soupeře jsme v poli přehrávali. Těší mě, že kluci předváděli pohledný fotbal. Náš tlak ale nebyl vyjádřen gólově. Soupeř v závěru z ojedinělé akce skóroval. Podali jsme nejlepší jarní výkon. Forma jde nahoru. Věřím, že přijde i výhra.“

V sobotu hostí „votroci“ na hřišti v Kuklenách Slavii Praha. Starší dorost začíná v 11 hodin, mladší ve 13.15 hodin.