Ve středeční dohrávce 26. kola nejvyšší dorostenecké soutěže přivítali hradečtí fotbalisté na hřišti u Bavlny plzeňskou Viktorii. V souboji starších dorostenců rozhodli „votroci“ o svém zaslouženém vítězství během dvou minut ve druhém poločase. Tříbodový zisk tři kola před koncem soutěže pro svěřence trenéra Luboše Prokopce znamená téměř definitivní záchranu. Zápas mladších dorostenců rozhodli Západočeši gólem v předposlední minutě.

STARŠÍ: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 2:0 (0:0). Branky: 52. Schwarz z pen., 54. Novotný. Rozhodčí: Ochotnický. Bez karet. Diváci: 120. FC Hradec: Koubek – Friedl, Petrášek, Chromek, Vlček – Krahulec – Libřický (52. Kopáč), Novotný (65. Dvořák), Schwarz (79. Hodas), Zelený – Voltr.

Hradečtí fotbalisté chtěli zlomit černou sérii tří porážek v řadě a konečně naplno bodovat. Západočeši, kteří obsazují pátou příčku, však byli proti. V prvním dějství byli hosté rozhodně aktivnější a jen díky malému důrazu v koncovce a zodpovědné defenzivě „votroků“ se střelecky neprosadili.

První velkou příležitost měl ve 12. min. Chmel, ale Koubkovu branku přestřelil. Hradec odpověděl o šest minut později, kdy po standardní situaci hlavičkoval Novotný nad Mandousovu svatyni. O čtyři minuty později se individuálně prosadil Štípek, jenž prošel přes tři domácí hráče, ale na důrazné zakončení již neměl sílu.

Po půlhodině hry hlavičku Petráčka gólman Viktorie vyrazil na roh, na druhé straně měli „votroci“ šest minut před koncem poločasu štěstí, když po chybné rozehrávce Schwarze a Zeleného trefil Volšovský břevno Koubkovy branky.

Do druhého dějství vstoupili svěřenci trenéra Prokopce o poznání aktivněji. V 52. min. pronikl do vápna Voltr, jeden z hostujících hráčů ho fauloval, a rozhodčí Ochotnický ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Schwarz a nezaváhal – 1:0.

O dvě minuty později bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Po pravé straně unikl opět Voltr, zpětnou přihrávkou našel Novotného, jenž technickou střelou zvýšil na 2:0. Plzeň ani za tohoto stavu nerezignovala, vypracovala si tři šance, ale domácí vše zvládli na jedničku a změnu skóre nepřipustili.

Luboš Prokopec, trenér FC Hradec Králové st. dor.: „Střetli jsme se s výborným soupeřem, který lépe kombinoval. Jeho hráči byli neustále v pohybu a v první půli nás přehráli. Po změně stran jsme přidali a hodně nám pomohlo, že jsme se dostali do vedení. Uklidnění do našich řad přišlo záhy, když Novotný přidal druhý gól. Zbytek zápasu jsme ubojovali, pro nás jsou však důležité tři body. Přerušili jsme třízápasovou sérii porážek, za což jsem rád. Odložený nyní máme i zápas v Mostě, který se uskuteční až 9. června.“

MLADŠÍ: FC Hradec Králové – FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:0). Branky: 30. a 72. Bláha – 51. Hvězda, 65. Audič, 79. Lukeš z pen. FC Hradec: Vízek – Vejchoda, Holeš, Kučera, Furda – Bodlák, Krčál, Petráček (58. Šoupal), Jukl (55. Špaček) – Báha, Krátký.

Miloš Mejtský, trenér FC Hradec Králové ml. dor.: „Nastoupili jsme proti velice silnému soupeři, přesto se nám podařilo jít do vedení. Po přestávce jsme však o těsný náskok přišli. Osm minut před koncem se nám podařilo vyrovnat a následně jsme chtěli strhnout vítězství na svoji stranu. Otevřeli jsme hru, a to se nám bohužel vymstilo. V předposlední minutě vběhl do naší otevřené obrany útočník Plzně, ve vápně byl faulován Kučerou a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Lukeš.“

JAN SKALIČKA