Favorizovaný celek z krajského přeboru Královéhradecka složil reparát za loňskou prohru se Živanicemi (1:4) v Červené Vodě, avšak proti nováčkovi I. B třídy Pardubického kraje se dlouho nemohl prosadit.

První pětačtyřicetiminutovka se hrála ve vysokém tempu, k vidění bylo množství tvrdých soubojů. Před odchodem do šaten šel outsider do vedení. Po změně stran nervózní atmosféra na hřišti i v hledišti ještě více zhoustla. Olympia pak přece jen dokázala utkání otočit a po skončení mohla zvednout nad hlavu prestižní trofej.

Vítězný tým získal finanční prémii patnáct tisíc korun, poražený pět tisíc.

„Utkání bylo až zbytečně moc vyhrocené. V prvním poločase jsme hráli velmi špatně. O přestávce proběhla v kabině bouřka a po změně stran jsme dokázali skóre otočit. Jsme strašně šťastní za další pohárovou trofej do naší sbírky. Tomu také odpovídaly oslavy, které byly velké," povídal po vítězném zápase 
Michael Mařas, kapitán týmu Olympie Hradec Králové.

„Od začátku bylo jasné, že jsme se nepřijeli jen zúčastnit, ale bojovat o výhru. První půle byla oboustranně útočná, ale jediný gól jsme vstřelili my. Druhý poločas už připomínal spíše bitvu. Místo toho, abychom se soustředili na hru, tak jsme řešili rozhodčího a soupeře," řekl po utkání libišanský stoper Jan Přikryl.

„Zlomovým okamžikem byla sporná situace, po níž jsme inkasovali gól na 2:1. To nás položilo. Pak už jsme neměli síly ani chuť. Olympia měla sil dost, však má za sebou hodně tréninků i přípravných zápasů. My jsme měli teprve čtyři tréninky a Superpohár byl naším prvním duelem. Přesto to byla zkušenost. Kdybychom za sebou měli více tréninků a zápasů, nebál bych se říct, že bychom byli rovnocenným soupeřem až do konce," doplnil Přikryl.

Olympia Hradec Králové – Libišany 3:1

Fakta – branky: 74. a 87. z pen. Hofman, 68. Haupt – 42. Tomeš. Rozhodčí: 
P. Průcha – Svoboda, Slavíček. ŽK: 4:7. ČK: 0:1 (83. Brož). Diváci: 180. Poločas: 0:1.
FC Olympia Hradec Králové: Moník – Hůlka, Mařas, Kabeláč, Michek (8. P. Novák) – Musil, Chromek, Rak, Faltus (46. Haupt) – Karanský (87. Bureš), Hofman.
FC Libišany: Vida – Machala (75. Hron), Vích, Přikryl (80. Kuric), Vrabec – 
Tomeš, Holeček, Vágner, Ročín – Vokáček, Brož.

Superpohár dorostu: FC Vrchlabí – FK Pardubice B 0:5 (0:2). Branky: 
39., 52. a 75. Gašpar, 40. Brož, 61. Buš.