Brankáři

Radim OTTMAR 1 (26 zápasů, 2339 minut)
Majitel sedmnácti čistých kont z šestadvaceti zápasů, do kterých nastoupil.
Má cenu něco dodávat? 
V Hradci věčně odstrkovaný dvaatřicetiletý gólman se stal ve své první opravdové profesionální sezoně nejlepším gólmanem FNL. 
Neskutečné zákroky předvedl proti Opavě a Sokolovu. Nebýt jeho kouzel, „votroci" by do první ligy nakoukli jen sotva.

Jiří LINDR 2 (3 zápasy, 209 minut)
Co měl dělat víc? Vystudovaný brankář je profesionál každým coulem, jenže přes Ottmara se nešlo do branky dostat. Sám to férově v rozhovoru pro Deník přiznal. Po vyloučení parťáka dochytal zápas v Českých Budějovicích a noblesně zvládl derby v Pardubicích, jeden z klíčových zápasů jara.

Obránci

Tomáš HOLEŠ 1 (26 zápasů, 2340 minut, 1 gól)
V zimní pauze marodil, léčil únavovou zlomeninu, ale stejně se stihl na úvod jara dobře připravit. Možná nebyl tak dominantní jako na podzim, ale i tak hrál skvěle. V Pardubicích přispěl gólem patičkou k dost možná zásadnímu obratu 
v sezoně. Zápas proti Sokolovu byl zřejmě jeho posledním v Hradci. Odchází za lepším.

Pavel KRMAŠ 1- (23 zápasů, 2070 minut, 2 góly)
Splnil svoji soukromou misi a z nemocničního lůžka po operaci kolena oznámil konec své úspěšné a bohaté kariéry. Když pár minut po postupu hovořil 
s redaktorem Deníku, vlhly mu oči. Strašně chtěl uspět, na jaře ho to možná až svázalo. Nebyl tak silný jako na podzim. Klub by neměl otálet a vystudovanému sportovci nabídnout místo 
v managementu.

Martin NOSEK 1 (25 zápasů, 2194 minut)
Na podzim si nastavil laťku pořádně vysoko, čekalo se, zda ji nebude muset podlézat. Obavy byly zbytečné, slovenský hubeňour byl opět výtečný. Přehled, silný ve vzduchu, chytrý 
v soubojích. To jsou jeho přednosti. Otázkou je, co s jeho jistotou udělá Krmašovo adieu.

Petr MAREŠ 2 (20 zápasů, 1373 minut, 4 góly)
Milé překvapení druhé poloviny sezony. Odehrál nejlepší úsek v černobílém dresu. Po vyloučení Plašila pomohl bombastickým výkonem otočit fatální bitvu proti Znojmu, třikrát se nemýlil ze značky pokutového kopu. Pokaždé se jednalo o exekuce prováděné za nesmírně důležitého stavu. Mužstvu strašně helfnul.

Marek PLAŠIL 2 (18 zápasů, 1247 minut)
Hradec bratra reprezentačního záložníka před sezonou nechtěl už podepsat, ale trenéři ho v týmu strašně chtěli, proto zůstal. Věděli proč. Plašil je nedoceněný universál. V obraně hrál na jaře napravo, vlevo i na stoperu. Všude obstál. Jakmile vznikla v sestavě díra, dokázal ji s přehledem ucpat.

Jakub CHLEBOUN 1- (13 zápasů, 613 minut)
Měl hrozně složitou roli. Jakmile vypadl někdo ze stoperské dvojice Krmaš – Nosek, šel do akce. Bez zápasové praxe a především bez nároku na chybu. On ji ale ani jednou neudělal. Záskok pokaždé zvládl bravurně až to vypadalo, že si v psychicky náročných testech libuje. Na postupu má velký podíl.

Nehodnocen: Jiří Bederka (odehrál malý počet zápasů).

Záložníci

Adam VLKANOVA 1 (25 zápasů, 2138 minut, 6 gólů)
Na podzim čtyři kousky, na jaře dva, jediným gólem rozhodl složitý střet s Opavou. Bilance jako z praku! Mezi záložníky nebylo střelecky disponovanějšího hráče. Roste před očima. Jak herně, tak taktickou vyzrálostí. První liga může jeho naturelu hodně sedět.

Tomáš MALINSKÝ 1 (28 zápasů, 2260 minut, 2 góly)
Jako jediný z kádru odehrál všechna utkání. Drtivou většinu z nich v základní sestavě. V součtu gólů a finálních přihrávek nejproduktivnější hráč mužstva. Na jaře to měl složité, soupeři si ho pečlivě hlídali a roubovali na něj taktiku. I tak se prosadil. Rychlostí, houževnatostí a neústupností. V Hradci asi končí. Bude moc chybět.

Filip ZORVAN 1- (19 zápasů, 1085 minut, 1 gól)
Jak zakončil podzim, tak profičel jarní sezonou. Hladový, neustále si říkající o míč, nabízející se a když něco zkazil, hlavu si z toho nedělal. Častokrát byl v základní sestavě. Je pořád mladý (20 let), kariéru má před sebou. Nejvyšší 
soutěž pro něj bude velkou výzvou.

Jiří JANOUŠEK 2 (25 zápasů, 1895 minut)
Poprvé v kariéře si našel v Hradci dlouhodobě stabilní pozici. Je to ryzí defenzivní záložník, který se srdnatě pere se svými limity v útočné fázi. Asi pořád bude platit, že gól dá mnohem snadněji na playstationu, ale to nevadí. Na hřišti má přehled, díky herní inteligenci a skvělé technice se umí vymotat ze složitých situací.

PETR SCHWARZ 2 (20 zápasů, 1113 minut, 3 góly)
Dosud životní úsek kariéry prožil v dubnu, kdy dvěma góly určil ráz duelu v Českých Budějovicích. Nešlo jen o to, že vstřelil branky, ale hlavně o kvalitu jeho hry. Nejpilnější hráč mužstva. Na velkém prostoru naběhá kilometry, záloze dává život a drajv. Liga? Proč ne! Jen musí zůstat zdravý.

Pavel ČERNÝ 1- (20 zápasů, 1494 minut, 3 góly)
Na jaře měl smůlu na zranění, moc toho neodehrál, ale v závěru sehrál v boji o postup naprosto zásadní úlohu. Trenér Pilný ho překvapivě poslal v Třinci na hrot místo Pázlera a on utkání jedinou brankou rozhodl! Následně důležitým gólem otevřel účet duelu se Sokolovem. Táta se jistě tetelil blahem.

Daniel TRUBAČ 2 (19 zápasů, 992 minut, 2 góly)
Měl velmi složitou cestu do základní jedenáctky, na jaře se do ní vmáčknul jen pětkrát. Neklesal na mysli, kterou si občas vyčistil na reprezentačních srazech, a dál makal. Odměnou mu byl poslední zápas v Ústí nad Labem, který otočil skoro sám. S elitní soutěží už má zkušenosti, bát se rozhodně nemusí.

Marek KRÁTKÝ 2 (12 zápasů, 340 minut, 1 gól)
V základu hrál jen dvakrát, to však neznamená, že by byl v kabině jen, aby dělal prču. Naopak. Jakmile ho kouč Pilný pustil ze řetězu, chtěl se pro dobro týmu přetrhnout. Rychlostí a solidní prací s míčem dokázal změnit tempo hry i zápasovou náladu. Proti Vlašimi po půlminutě pobytu na trávníku vstřelil důležitý pojišťovací gól.

Igor SÚKENNÍK 3 (17 zápasů, 1023 minut, 2 góly)
Podzim jen průměrný, na jaře pro zranění skoro nehrál. Po uzdravení měl jen malé šance prosadit se do sestavy. Každopádně se musí zlepšit. Pokud odejde Malinský, mohl by ucítit šanci a získat hromadu motivace do práce.

Nehodnoceni: Jan Shejbal, Jan Javůrek (odehráli malý počet utkání).

Útočníci

Jan PÁZLER 1 (25 zápasů, 1951 minut, 17 gólů)
Sedmnáctigólový kanonýr prostřílel Hradci cestu do ligy. Nezářil vždy, ale góly sypal do soupeřových sítí spolehlivě. Na podzim pálil častěji (11 branek), na jaře méně (6 branek). Na pětníku dokáže zmást obránce, oklamat ho tělem a prudce a přesně vypálit. Dokáže dát gól i z bufetu, třeba jako v derby.

Nehodnocen: Peter Nworah (odehrál malý počet zápasů).