Po zápase se zastaví s novináři. Vykládá o zápase, o gólu, o drnovických plánech. A také o své pověsti flamendra.

Druhý den je víc než chválen – naprosto po zásluze. Jako vrchol žurnalistické vynalézavosti vychází titulek: „Kulič už není kalič."

Tenhle úspěch je typickou chvílí skvělého útočníka. Na začátku nové štace vždy hraje nadpozemsky. Potvrdí se to i v Příbrami, kde v prvním duelu pomůže potupit Slavii.

„Ale postupem času Kuldu trochu začne pálit dobré bydlo," všimne si o pár let později Josef Dufek, šéf mladoboleslavského klubu, kde forvard strávil asi nejlepší a nejplodnější část své kariéry. Odtud se dostal do národního mužstva i do Sparty.

Teď čeká Kuliče další start. Vyjde mu ten hradecký?

Kuličovy premiéry

První zápasy v novém dresu – to bývá doména Marka Kuliče. Jak dopadne v pátek v Jihlavě v hradeckém triku? Tady je přehled útočníkových prvních vystoupení během minulých angažmá.

Drnovice: 21. února 1999 rozhodl jediným gólem o výhře moravské vesnice na Žižkově. „Ukázal se v dobrém světle," hodnotil posilu trenér Jindřich Dejmal.

Příbram: V létě 1999 začal sezonu v Lázních Bohdaneč, ale před třetím kolem ligy se náhle objevil v Příbrami. V prvním duelu zazářil – a hned proti velkému soupeři. K domácí výhře 2:1 nad pražskou Slavií přispěl velmi výrazně: nahrál na gól Horstu Sieglovi a rozhodující branku vstřelil po asistenci slavného kanonýra sám.

České Budějovice: 13. září 2003 naskočil do černobílého dresu. Sezonu ještě začal v Příbrami, až poté odešel na hostování, které se během podzimu změnilo v přestup. V prvním duelu (výhra nad Olomoucí 2:1) sice Kulič neskóroval, ale aspoň bylo jasné že útočná spolupráce se střelcem Davidem Lafatou bude šlapat.

Mladá Boleslav: To nevyšlo – na začátku srpna 2005 přišla vysoká domácí prohra s Libercem 2:4. Druhý návrat po angažmá ve Spartě (25. července 2009): Kulič přispěl k remíze 1:1 na půdě mistrovské Slavie.

Sparta Praha: Tak to byl propadák. Na začátku března 2007 klekla Sparta doma před drzým Jabloncem. Debakl 0:3 doma na Letné – to tedy nebyl dobrý vstup do nakonec mistrovského angažmá.