Nejedná se o krizový scénář. To v žádném případě. Je však nutné mít se na pozoru. Předchozím nezdarem s pražskou Duklou si hradečtí fotbalisté nepříjemně zavařili. Suterén tabulky se přiblížil. O to větší bude mít význam nedělní duel v Edenu s ,,klokany“, kteří se už několik kol topí v krizi a od sestupového pásma je dělí pouhopouhé čtyři body. ,,Je potřeba tenhle zápas zvládnout. Snad jsme se poučili,“ doufá Milan Fukal, nejzkušenější hráč ,,votroků“.

Ležela vám porážka s Duklou hodně v žaludku?
Určitě. Myslím, že jsme nebyli horším mužstvem, ale Dukla hrála, co potřebovala. Pokud by zápas skončil bez branek, asi by byly spokojeny obě strany. Ten den jsme zrovna střelecké štěstí neměli a hlavně jsme dvakrát zbytečně inkasovali. O to víc byl člověk naštvaný.

Směrem dopředu jste toho mnoho nepředvedli. Fanoušci po předchozím domácím zápase se Spartou určitě očekávali mnohem větší útočnou aktivitu a hlavně vytvořených šancí…
Škoda že nejste na tréninku. Je kolikrát až s podivem, jaké kombinace se nám povedou a co všechno spadne do branky. Jenže trénink je něco jiného než zápas. Při mistráku nám chybí finální fáze. Ať už přesná přihrávka, nebo samotné zakončení. Dokumentoval to zápas v Příbrami, kde jsme měli vyloženější šance, ale skončilo to 0:0. Dva body jsou pak zbytečně fuč. Stále je však potřeba myslet pozitivně. Štěstí je potřeba jít naproti.

Nálada v kabině zkraje týdne asi nebyla nejlepší, že? Jak reagoval trenér na tenhle nepovedený výkon?
Víte, on je maximalista v jedné věci. Chyby vám vytkne, i když vyhrajete. To je správné. Video jsme si důkladně rozebrali a snad se z chyb ponaučili.

Takže z jeho strany ani nepřišlo enormní zvýšení hlasu?
Trenér při rozboru neřve. Říká nám věcné poznámky. Bylo to ku prospěchu věci.

V Edenu s Bohemians přijde tedy radikální zlepšení?
Víme, o co jde. Tenhle zápas hodně napoví. Chceme mít co nejdříve jistotu záchrany a ne se namáchat do ohroženého pásma. Je potřeba se domácím vyrovnat v bojovnosti, fotbalovostí a chytrostí je pak předčít. Jen to povede k úspěšnému výsledku. Samozřejmě by bylo záhodno vstřelit gól.

Bohemka už dlouho tápe… Překvapuje vás to?
Tenhle klub byl pro mě vždycky příkladem stoprocentní bojovnosti, nasazení a přístupu. Proto jaksi nechápu, že mohli prohrát tolikrát za sebou. Asi tam je něco špatně. Přesto doufám, že v lize zůstanou.

Před zápasem na Slovácku angažovali kouče Jozefa Webra. Vy se s ním z působení v Jablonci dobře znáte. Udělali ,,klokani“ dobře?
Od Bohemky to je určitě správná volba. Jožka tam svými povahovými vlastnostmi naprosto pasuje. Jako hráč uměl mužstvo vyhecovat a táhnout ho. Pro nás je malinko nevýhoda, že je u týmu už několikátý den. S hráči  měl dostatek prostoru si promluvit, vštěpuje jim svoji filozofii. Z tohoto hlediska nás čeká pořádně těžké utkání.

Před zápasem mu asi popřejete hodně štěstí, ale zřejmě až od příštího kola…
Jo, jo. Ruce si podáme, dalších devadesát minut však budeme soupeři. Tak to je. Kamarádi jsou ve spoustě mužstev, ale v zápase to jde stranou.

Kvůli čtyřem žlutým kartám bude chybět Pavel Černý. Je to velká ztráta?
Velká. Pavel na sebe umí vzít zodpovědnost. Proti Dukle chtěl jako jeden z mála hrát a snažil se být aktivní. Na druhou stranu je tu prostor pro další kluky, kteří mohou prokázat, že mají potřebnou kvalitu.